Floristi

Sekciju florista čine obrtnici koji svoju djelatnost obavljaju kao cvjećari-aranžeri, vrtlari, trgovine na malo cvijećem i ukrasnim biljem, proizvođači i uzgajivači cvijeća i ukrasnog bilja, pejsažni dizajneri (hortikultura ), proizvođači cvijeća od papira, svile i umjetnih materijala... pa tako Sekcije broji oko 200 aktivnih članova. Po dugotrajnosti djelatnosti cvjećari pripadaju tradicijskim obrtima, a zbog visoke estetske vrijednosti proizvoda u koje je ugrađena osobna umjetnička kreativnost i dizajn pripadaju umjetničkim obrtima. Predstavnici Sekcije članovi su komisije za dodjelu statusa tradicijskog odnosno umjetničkog obrta te članovi komisije za provođenje ispita stručne osposobljenosti. Članovi Sekcije sudjeluju na raznim sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama kao i na državnom prvenstvu florista. Za izniman rad i doprinos u razvoju obrtništva mnogim članovima dodijeljena su visoka priznanja pa i ona za više od 40 godina rada u obrtništvu.

Poslovni odbor
mandat 2022.-2026.

 • JOSIPA ČUVALO, pročelnica / izbor, 8.11.2023./ 
 • RADOJKA BRKIĆ, zamjenica pročelnice
 • ..............., tajnica
 • RAFAELA PETRINIĆ, član
 • ZAGORKA KIČIN, član
 • NELA PETRIČUŠIĆ, član
 • SNJEŽANA BARILOVIĆ, član
 • IVONA SOBOČANEC, član
 • INGA REINDL, član
 • KATARINA PETRANOVIĆ, član
 • JASMINKA CARRIERO, član
 • RENATA LOVRENČIĆ, član  / izbor, 8.11.2023./ 

Novosti

Novosti

Josipa Čuvalo nova je pročelnica Sekcije florista: Pitanja veletržnice i podizanje neoporezivog praga kod paušalnih obrta glavne teme u nastavku mandata

Sekcija florista Udruženja obrtnika grada Zagreba dobila je novu pročelnicu. Skupština je na to mjesto jučer izabrala Josipu Čuvalo, dosadašnju tajnicu Sekcije. U Poslovni odbor Sekcije izabrana je i Renata Lovrenčić, koja će zamijeniti Spomenku Fabijančić. Skupština je predložila novu pročelnicu i za članicu Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba, a Renata Lovrenčić predložena je za članicu Upravnog tijela Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta.

Novosti

U Agronomskoj školi i u ovoj godini radionice aranžiranja cvijeća

I ove godine, članice Sekcije ,  Spomenka Fabijančić i Ela Petrinić, , s puno ljubavi svoje bogato znanje i  iskustvo prenose učenicima I, II i III razreda Poljoprivredne škole  koji se školuju za zanimanje cvjećar, a sve s ciljem poboljšanja praktičnog znanja.

Ovaj put održana je zanimljiva radionica s učenicima trećeg razreda na kojem su učenice vježbale  na temu svog budućeg maturalnog rada čime su stekle dodatnu sigurnost u radu s cvijećem.

 

Novosti

Održana druga cvjetna radionica

Radno je bilo i 14. studenog 2018. godine u Poljoprivrednoj školi uz mnoštvo šarenog cvijeća.  
S učenicima drugog razreda održana je druga u nizu radionica koju se predvodile naše kreativne floristice.
Tema radionice bila je izrada spiralnog buketa, izrada aranžmana  i izrada cvjetnog nakita.

 

Novosti

Suradnja Sekcije cvjećara i Poljoprivredne škole

S ciljem nastavka suradnje započete na Zagrebačkom obrtničkom sajmu, jučer su članice Sekcije cvjećara u Poljoprivrednoj školi  održale prvu u nizu, edukativnu radionicu  za učenike  koji se školuju za zanimanje cvjećar, a sve s ciljem poboljšanja praktičnog znanja.

Bilo je radno, zabavno i nadasve  korisno iskustvo i učenicima 1 e razreda i našim floristicama koje su i ovaj put zapostavile rad u svojim obrtima kako bi učenicima prenijele svoje znanje i ljubav prema cvijeću. 

 

Novosti

Sekcija cvjećara – još jedan mandat sadašnjem vodstvu

Cvjećari su ponovno za pročelnicu izabrali Elu Petrinić, koja će ih voditi i naredne četiri godine. Za zamjenicu pročelnice izabrana je Radojka Brkić, a za tajnicu Josipa Čuvalo. Osim njih u Poslovni odbor ulaze: Spomenka Fabijančić, Snježana Barilović, Ivona Sobočanec,Zagorka Kičin, Ivanka Škrinjarić, Nela Petrićušić i Branka Kralj. 

 Za člana Upravnog tijela Ceha jednoglasno je izabrana Spomenka Fabijančić. Pročelnica Petrinić predstavljat će kao i do sada Sekciju u Skupštini udruženja.

Novosti

PROČELNICA SEKCIJE CVJEĆARA SUDJELOVALA NA MEĐUNARODNOM PROJEKTU EDUKACIJE FLORISTA

Pročelnica sekcije cvjećara, Ela Petrinić sudjelovala je na Međunarodnom projektu edukacije florista na IPM sajmu  u Essenu od 24.-27.siječnja 2018.godine. Projekt je rezultat suradnje 'Florint', 'Flornet' i partnera u sklopu projekta Erasmus i škola Groene Welle (NL), Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan (DE), Nordwin College (NL), KEUDA (FIN), Naturbruksgymnasiet Östergötland (SE), Mercato di San Remo (IT), and Fleurop Deutschland (DE) koji su razvili zajedničke obrasce i metode učenja u floristici koje će se primjenjivati u školama za floriste diljem  Europe.

Stranice