Sekcija cvjećara traži osnivanje veletržnice cvijeća - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1095
post-template-default,single,single-post,postid-1095,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sekcija cvjećara traži osnivanje veletržnice cvijeća

U samo mjesec dana Sekcija cvjećara sastala se po drugi puta jer cvjećari žele riješiti problem nepostojana veletržnice i rada na crno koji im, uz krizu, dodatno ugrožavaju poslovanje. Na sastanku su dogovorene aktivnosti kojima će se pokušati pronaći rješenje.

Pomoć i podrška potražit će se od Gradskog ureda za gospodarstvo pa će ovih dana pročelniku Ladislavu Prežigalu biti upućen dopis kojim se traži osnivanje veletržnice. Postojeća tržnica koja se godinama smatrala veletržnicom i tako bila predstavljana u medijima otežava poslovanje obrtnicima s obzirom na to da onima koji “rade na crno” olakšava nabavu robe. Zagrebačkim cvjećarima i onima koji gravitiraju postojećoj tržnici cvijeća voda je došla do grla pa je njihov zahtjev zapravo početak borbe za opstanak.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da se problem nelojalne konkurencije pokuša riješiti na razini Udruženja obrtnika grada Zagreba. Predložen je sastanak svih pročelnika sekcija ne bi li se pronašlo zajedničko rješenja. Sekcija cvjećara nije jedina koja se svakodnevno bori s konkurencijom onih koji ne plaćaju ni poreze, niti doprinose a posluju.

Na zagrebačkom području je oko 200 cvjećara i iako su najbrojniji nemaju svoga predstavnika u Cehu cvjećara koji djeluje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori. Cvjećare zanima odgovor na pitanje zašto je tome tako te na koji način kvalificirati svoga predstavnika. Smatraju da će tako lakše utjecati na rješavanje svega što ih muči.

Dobra je vijest što će za cvjećare uskoro biti uveden majstorski ispit. S dokazom o dosegnutom standardu stručnosti i kupcima usluga bit će lakše prepoznati kvalitetu.

No Comments

Post A Comment