Natjecanja na Floraartu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1013
post-template-default,single,single-post,postid-1013,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Natjecanja na Floraartu

Međunarodna vrtna izložba Floraart može se razgledati još ove subote i nedjelje na zagrebačkom Bundeku. Događaji koji su posebno značajni za cvjećare, osim predstavljanja na izložbenom prostoru, su i natjecanja. Održana su dva – Hrvatski kup florista 2015 i Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola.

Na Hrvatskom kupu florista bilo je nekoliko disciplina, a ukupni pobjednik je Ani Poklepović iz Splita. Osvojila je prvo mjesto u disciplinama Slobodni stil stručka i Vjenčani stručak te također prvo mjesto na zadanu temu „50 cvjetnih godina“. Njezin rad se ubrzo našao i na naslovnoj fotografiji Facebook stranice Floraarta što je pobjednica komentirala riječima:

„Jako mi je drago da ste stavili moj rad za naslovnu fotku. ponosna sam… Također sam oduševljena sa odazivom cvjećara na natjecanju jer mislim da cvjećarstvo kao struka nikada nije bilo u težoj situaciji, te čestitam svim natjecateljima što su došli, odvojili vrijeme, novac i pokazali se u najboljem svjetlu… Drago mi je da se nivo natjecanja podiže na višu razinu i nadam se da će nas dogodine biti još više…“

U disciplini Slobodni stil stručka drugo mjesto osvojila je Edita Merčep, trećeplasirana je Nives Stančin Oros. Edita Merčep druga je i u izradi Vjenčanog stručka, dok je treće mjesto u toj disciplini osvojila Romana Špiranec.

U natjecanju na zadanu temu „50 cvjetnih godina“ drugo mjesto pripalo je Sanji Hržić, a treća je Romana Špiranec.

Na Floraartu održano je i Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća. Odvijalo se u staroj gradskoj vijećnici u srijedu. Na ovom 11. natjecanju izrađivao se vjenčani stručak, a prvo mjesto osvojila je Manuela Arlavi iz Osijeka.

Radovi s natjecanja mogu se vidjeti do nedjelje u 17 sati u staroj gradskoj vijećnici na Gornjem gradu.

(Fotografije: Rafaela Petrinić)

No Comments

Post A Comment