Projekt za poboljšanje kompetencije i konkurentnosti cvjećara - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1075
post-template-default,single,single-post,postid-1075,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Projekt za poboljšanje kompetencije i konkurentnosti cvjećara

U sklopu EU projekta Erasmus+ članovi Sekcije cvjećara posjetit će Padovu u ožujku iduće godine. O tome je na sastanku Sekcije govorila predstavnica Obrtničkog učilišta koje je pripremilo projekt za naše članove. Cilj projekta “Floriculture Experience in Italy” je poboljšati kompetencije i ojačati konkurentnost cvjećara, a prijaviti se mogu svi zainteresirani koji udovoljavaju osnovnim kriterijima. To su:

registriran obrt za cvjećarsku djelatnost Gradu Zagrebu,
podmirena obveza komorskog doprinosa,
položen ispit stručne osposobljenosti,
sudjelovanje u obrazovnim programima za cvjećarsku struku u organizaciji obrtničkog komorskog sustava,
provođenje praktične poduke naučnika,
zaposleni radnici,
sudjelovanje na državnim prvenstvima, sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama
Ako se prijavi veći broj kandidata dodatne bodove donosit će:

broj do sada obučenih naučnika,
aktivno sudjelovanje u promotivnim aktivnostima za upis učenika u obrtnička zanimanja,
sudjelovanje u komisijama za polaganje stručne osposobljenosti,
članstvo u cehu Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore,
pokazano zanimanje za stjecanje novih znanja, vještina i kompetencija.
Više pojedinosti o projektu, obrazac za prijavu i rokove objavit ćemo idućega tjedna na našem web portalu. Sudionici neće imati troškova jer će projekt u potpunosti biti financiran novcem europskih poreznih obveznika.

Škola Judith Blacklock
O mogućnostima edukacije za cvjećare u Londonu o vlastitom trošku govorila je Nataša Kravar. Svjetski poznata cvjećarka Judith Blacklock već 15 godina nudi dvotjedne tečajeve za profesionalce na kojima polaznici dobivaju međunarodno priznati certifikat i korisna praktična znanja.

Svoju školu, posebno online tečajeve Judith je predstavila i na YouTube jer učenje na daljinu pogodno je za one koji ne mogu doći u London. Tridesetgodišnje iskustvo pretvorila je u 20 obrazovnih modula.

Više se može saznati i na: http://www.judithblacklock.com/

O veletržnici na Gradskoj skupštini
Pitanje statusa obrtnika na veletržnici cvijeća bilo je tema i upravo održanog sastanka Sekcije cvjećara. Preko zastupnika u Gradskoj skupštini, predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Vlade Crkvenca, cvjećari su zatražili odgovore i rješenja za problem. Također, već za nekoliko dana sastat će se s predstavnicima veletržnice.

Od ostalih tema razgovaralo se još o sudjelovanju na Zlatnoj igli gdje će cvjećari urediti svoj kutak te o idućem Flora Artu na kojemu će obilježiti 50 godina Udruženja obrtnika grada Zagreba. Dogovara se i suradnja sa Školom primijenjene umjetnosti, ali je o pojedinostima još prerano govoriti.

No Comments

Post A Comment