Floraart: Naša "Cvjetna perspektiva" nagrađena za originalnost - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1035
post-template-default,single,single-post,postid-1035,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Floraart: Naša “Cvjetna perspektiva” nagrađena za originalnost

Rad “Cvjetna perspektiva” članica Sekcije cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba osvojio je Nagradu za originalnost prezentacije na Floraartu 2015. Prikazuje logotip Udruženja obrtnika grada Zagreba izrađen od statice i tilandsie, a za okvir tj. pozadinu strelicije (rajske ptice) 4 vanda orhideje, glorioze koje su vezane na bambus. Podloga je travnati tepih.

Rad naših cvjećarki oduševio je i publiku, osobito obrtnike i obrtnice koji su se već prvoga dana rado fotografili pored znaka svoga udruženja. Uloženo puno truda i strpljenja, stvaralo se danima pa je zadovoljstvo veće što je sve to i prepoznato.

“Cvjetnu perspektivu” kreiralo je 9 cvjećarnica:

Cvjećarnica Nela
Cvjećarnica La marco
Cvjećarnica Lanište
Cvjećarnica Škrinjarić
Cvjećarna Feresin
Cvjećarnica Brkić
Cvjećarnica Rajska ptica
Internet cvjećarnica Cvijet
Cvjećarnica Poppy

Sponzori su: Udruženje obrtnika grada Zagreba, Rose box j.d.o.o.,Trgo-flora d.o.o.,OPG Josip Begić Split, GTI Frenky d.o.o. i Studio element d.o.o..

Floraart traje do 31.svibnja, možda i duže bude li padala kiša jer je gradonačelnik Milan Bandić takvu mogućnost najavio na otvorenju pa će biti prilike da svi koji nisu došli prvoga dana naknadno pogledaju što nudi jubilarna, 50. Međunarodna vrtna izložba.

Članicama Sekcije cvjećara među prvima su na radu čestitali Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba i Miljenko Vuk, predsjednik Nadzornog odbora. “Cvjetna perspektiva” izložena je u velikom šatoru gdje su najreprezentativnije cvjetne instalacije.

Osim u unutrašnjosti, zanimljivih je radova i u vanjskom prostoru gdje možemo vidjeti japanski vrt, Dašak Mediterana i druge kreacije. Neke su nadahnute jubilejom poput torte od cvijeća s 50 svijeća ili cvjetne najave ovogodišnjeg Floraart.

S Floraarta građani će i ove godine moći ponijeti biljke u lončanicama, razne sitnice i suvenire od koji neke nude naši obrtnici, poput umjetnice Danijele Halužan. Posebne programe Floraart je namijenio djeci. Odrasli će tijekom večeri moći uživati u nastupima glazbenika, uglavnom kulturno umjetničkih društava.

Puno je toga za što će vam oko zapeti na ovogodišnjem Floraartu. Prije no što krenete u obilazak u fotogaleriji pogledajte nagrađeni rad naših članica i dio ponude u kojoj ćete moći uživati na Bundeku do nedjelje.

No Comments

Post A Comment