Predavanje Ferenca Kruzslicza okupilo veliki broj florista u Udruženju obrtnika grada Zagreba - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2573
post-template-default,single,single-post,postid-2573,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predavanje Ferenca Kruzslicza okupilo veliki broj florista u Udruženju obrtnika grada Zagreba

Udruženje obrtnika grada Zagreba ugostilo je stručnjaka za cvjetni dizajn i certificiranog Florintovog suca Ferenca Kruzslicza. Predavač je otkrio sudionicima konkretne alate i strategije kako unaprijediti svoja znanja i vještine. Kroz edukaciju „Kako postati bolji natjecatelj“ floristi su dobili jedinstvenu priliku učenja od vrhunskog stručnjaka na stvarnim primjerima, koji im je otkrio česte pogreške na natjecanjima florista.

– Ovo je prvi put da radim predavanje ove vrste i želja mi je pomoći floristima da se pripreme za natjecanja. Primijetio sam da natjecatelji nisu sasvim upoznati s pravilima. Ima puno trikova i savjeta kako se prilagoditi pravilima koja se primjenjuju na svim natjecanjima, ali i svako natjecanje ima specifične zadatke kojima se valja prilagoditi i pažljivo čitati zahtjeve koji se postavljaju pred njih – rekao je Ferenc Kruzslicz.

Kako kaže, važno je razumjeti postavljeni zadatak i u svom pristupu potpuno se usredotočiti na rješavanje problema na koje možete naići. Prvi put na natjecanje je izašao davne 1986., kad je osvojio prvo mjesto na juniorskom natjecanju u Mađarskoj. Sudac je postao 2002. godine, a 2005. prvi put je sudio na međunarodnom natjecanju. Prošao je sve razine od natjecatelja do suca i organizatora velikih natjecanja.

Predavanje u organizaciji Sekcije florista okupilo je veliki broj sudionika iz cijele zemlje. Među njima je bila i Kristina Horvat Vargović, strukovna nastavnica iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica.

– Jako sam zadovoljna današnjim predavanjem. Dobili smo mnogo korisnih informacija, koje će mi koristi u radu s učenicima. Trebalo bi biti više ovakvih predavanja i edukacija za nastavnike i obrtnike – rekla nam je Kristina, koja već 18 godina predaje floristiku učenicima u Virovitici.

– U svakoj generaciji se nađu učenici zainteresirani za ovo područje. Ti učenici imaju želju za znanjem i edukacijama. Mnogi od njih otvorili su i svoje cvjećarnice i ponosna sam na njih – dodala je nastavnica.

Svoje zadovoljstvo uspješnom organizacijom i predavanjem vrhunskog stručnjaka nije mogla skriti niti Ela Petrinić, koja je glavni „krivac“ za dolazak Kruzslicza u Zagreb.

– Ja sam prezadovoljna svime. Odaziv je odličan i ljudi su zadovoljni predavanjem – kratko je prokomentirala floristica.

Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti, koji je predavaču zahvalio na dolasku i svima zaželio uspješan rad.

No Comments

Post A Comment