PROČELNICA SEKCIJE CVJEĆARA SUDJELOVALA NA MEĐUNARODNOM PROJEKTU EDUKACIJE FLORISTA - Udruženje obrtnika grada Zagreba
937
post-template-default,single,single-post,postid-937,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

PROČELNICA SEKCIJE CVJEĆARA SUDJELOVALA NA MEĐUNARODNOM PROJEKTU EDUKACIJE FLORISTA

Pročelnica sekcije cvjećara, Ela Petrinić sudjelovala je na Međunarodnom projektu edukacije florista na IPM sajmu u Essenu od 24.-27.siječnja 2018.godine. Projekt je rezultat suradnje ‘Florint’, ‘Flornet’ i partnera u sklopu projekta Erasmus i škola Groene Welle (NL), Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan (DE), Nordwin College (NL), KEUDA (FIN), Naturbruksgymnasiet Östergötland (SE), Mercato di San Remo (IT), and Fleurop Deutschland (DE) koji su razvili zajedničke obrasce i metode učenja u floristici koje će se primjenjivati u školama za floriste diljem Europe. Projekt je usmjeren na izradu razina obrazovanja florista kojih će ukupno biti osam. Ovaj projekt ima za cilj podići razinu europskog obrazovanja u floristici kroz strukovne tečajeve koji su polazne točke za povećanje standarda i kvalitete floristike u Europi, kao i povećati obrazovanje i obuku u cvjećarstvu diljem Europe i ujediniti način učenja u školama. U sklopu IPM sajma održana je i prezentacija u organizaciji Floral fundamentals gdje su svoje radove prezentirali Alex Choi (svjetski prvak), Tamas Mezoffy, Tina Kjaer, Dimitry Turcan, Harijanto Setiawan, Ivan Bergh , Iza Tkaczyk i Natalia Zhizhko, redom velika imena u svijetu floristike.
Sudjelovanje na ovakvom projektu kroz prikupljeno znanje i novitete u obrazovanju florista, svakako će doprinijeti usmjerenju u radu i budućim aktivnostima sekcije cvjećara Udruženja obrtnika grada Zagreba.

No Comments

Post A Comment