Graditelji

Tradicija, stručnost i kvaliteta zagrebačkih obrtnika majstora graditelja obilježila je današnji izgled Grada, a mnogi praunuci prvih graditelja i danas su vrsni majstori graditelji, koji grade nove objekte i održavaju postojeće i aktivni su članovi u radu Sekcije. Sekcija građevinara jedna je od najbrojnijih Sekcija Udruženja obrtnika Garda Zagreba - ima oko 700 članova. Obuhvaća djelatnosti vezane uz izgradnju i održavanje svih vrsta građevina i objekata i to: zidarske, tesarske, krovopokrivačke, armiračke, fasadne i štukaturne radove, izolaterske kamenoklesarske, keramičarske, teracerske, pećarske, parketarske, podopolagačke, roletarske, usluge građevinskom mehanizacijom, gips –kartonski radovi.

Poslovni odbor
mandat 2022.-2026.

 • ŽELJKO VASILJEVIĆ, pročelnik
 • ZORAN BRDAR, zamjenik pročelnika
 • TIHOMIR ĆUBELA, tajnik
 • MARIJO ČIČA, član
 • SLAVO JUKIĆ, član
 • ĐANI LIKAR, član
 • ANTUN MARGETIĆ, član 
 • ZLATKO PROSINEČKI, član
 • TOMISLAV PUDIĆ, član
 • DRAGAN STORIĆ, član
 • ANTUN TROJNAR, član

Novosti

Novosti

Obrtnik otkrio isplatili se baviti ovom djelatnošću: „Od soboslikarstva uvijek se moglo pristojno živjeti. Plaća majstora danas se kreće oko 1500 eura.“

Potražnja za građevinskim uslugama danas je veća nego ikad. Porast cijena i količina novoizgrađenih kvadrata je konstanta, kao i potreba za uređenjem domova stradalih u potresima, a tu su i uvijek prisutne renovacije stambenih prostora. Navala je velika i posla ima preko glave, no tu treba biti oprezan, kaže naš sugovornik. Važno je održati vlastiti renome jer su pogreške vrlo skupe za poslovni imidž i ugovaranje novih poslova.

Poziv na sastanak

Poziv na sastanak

Udruženje obrtnika grada Zagreba
SEKCIJA GRADITELJA
Trg Mažuranića 13
www.obrtnici-zagreb.hr

 

                                                                                                                                                               Zagreb, 13.09.2022.
                                                                                                                                                                Br.: 01-720/2022

-ČLANOVIMA SEKCIJE-

Novosti

POZIV za sastanak Sekcije građevinara

Udruženje obrtnika grada Zagreba
Sekcija građevinara
Trg Mažuranića 13
tel. 48 77 888; www.obrtnici-zagreb.hr
                                                                                                                                             Zagreb, 31.08.2021.       
                                                                                                                                             Br.: 01-515/2021

Poštovane kolege,

Novosti

Građevinari obilježili odlazak u mirovinu dvojice kolega

Sastanak Poslovnog odbora Sekcije građevinara, održan sinoć u Udruženju bio je i prigoda da se za dugogodišnji rad u tijelima Udruženja zahvale gospodinu Milji Iljkiću i Slavku Kuliću koji nesebično  promovirali kako struku tako i obrtništvo u cjelini.

I gosp. Iljkić i gosp.Kulić dobitnici su STATUE- najvišeg priznanja koje Udruženje dodjeljuje obrtnicima koji  daju izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva.

Novosti

Posjetili smo Made expo 2019

Po prvi put članovi sekcije građevinara i soboslikara, u vremenu od 14-16. ožujka 2019. godine, posjetili su sajam MADE expo. Riječ je o najvažnijem sajmu građevinarstva u Italiji i jednom od najznačajnijih događanja u Europi posvećenom arhitekturi i građevini. Sajam se sastoji od 4 specijalizirana paviljona, MADE Construction Materials, MADE Building Envelope Windows, MADE Interiors Finishings, MADE Software Technologies & Services , s više od 1.400 izlagača, s više od 200.000 posjetitelja.

Stranice