Zlatko Prosinečki panelist i laureat na 4. Susretu graditelja - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3170
post-template-default,single,single-post,postid-3170,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zlatko Prosinečki panelist i laureat na 4. Susretu graditelja

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore u Sisku je održan 4. Susret graditelja. Na dvodnevnom stručnom skupu obrtnici i ostali dionici građevinskog sektora kako bi razmijenili svoja iskustva. Bila je to i dobra prilika da predstavnicima institucija iznesu problematiku s kojom se susreću u svakodnevnom radu.

U sklopu manifestacije održane su i panel rasprave. Jedan od panelista bio je i Zlatko Prosinečki član Udruženja obrtnika grada Zagreba. Svoja iskustva vezana uz rad s mladima iznio je u panelu „Obrazovanje i budućnost radne snage“.

– Moram primijetiti da se mladi sve zainteresiraniji za građevinsku struku. No, postoji razlika po djelatnostima. Veliki je interes za keramičare i fasadere, dok takva situacija nije za zidare i tesare. Primijetio sam kod dijela učenika da djeca nemaju radnih navika i kulture, a dobije te ga na gradilištu, koje nosi posebne opasnosti. Problem je što samo 10 do 15 posto djece koje upišu građevinsku školu u konačnici se time želi baviti u životu. Po mom mišljenju trebalo bi podignuti upisni prag za ta zanimanja i da se samim time dobije bolja kvaliteta. Zidar, tesar, fasader i krovopokrivač su zanimanja koje podliježu majstorskim ispitima – istaknuo je zagrebački obrtnik, koji je u ovoj struci već 45 godina.

Doprinos koji je Zlatko Prosinečki dao kroz svoj rad u komorskom sustavu prepoznat je i od strane kolega koje su ga predložile za priznanje doprinos razvoju obrtništva i promicanju struke. Svaka područna komora predložila je jednog obrtnika graditelja, a OKZ je predložio upravo Zlatka. Osim u komorskom sustavu, ovaj vrijedni graditelj ostavio je traga i u školstvu, odnosno u izradi kurikuluma, a surađivao je i s Ministarstvom graditeljstva na izradi zakona, kao predstavnik obrtnika graditelja.

No Comments

Post A Comment