Graditelji oduševljeni sajmom u Stuttgartu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3225
post-template-default,single,single-post,postid-3225,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Graditelji oduševljeni sajmom u Stuttgartu

Ova manifestacija privukla je dionike građevinskog sektora, a predstavljeni su trendovi i noviteti.

Reakcije graditelja na manifestaciju su pozitivne. Smatraju kako je važno posjećivati sajmove zbog toga što im omogućavaju da uživo vide inovativne tehnologije i isprobaju nove alate.

– Prezadovoljan sam. Organizatori su ponudili više nego što sam očekivao. Zadnji put bili smo 2019. godine i u tih pet godina promijenilo se 30 posto materijala. Neki od noviteta koje smo vidjeli kod nas će doći možda za 10 godina – rekao je Zlatko Prosinečki, predsjednik Ceha graditelja.

Upravo zato važno je vidjeti asortiman velikih svjetskih proizvođača i rješenja koja oni nude. Neke od tih stvari možda nikad neće doći na naše tržište, ali to nije razlog da se neke od tih ideja ne iskoriste u vlastitoj radinosti.

– Dobar primjer je sustav izolacije ravnih krovova. Proizvođač je za sve situacije tvornički napravio posebne elemente. Mi smo malo tržište. Od svega toga kod nas će doći izolacija i samo dio svih dostupnih elemenata pa ćemo morati improvizirati one dijelove kojih neće biti na tržištu. Zato je važno sve to vidjeti uživo, kako bi se mogli nositi s izazovima u budućnosti – dodao je Prosinečki.

Koliko je važno biti u trendu najbolje govori i hotel u kojem su graditelji bili smješteni. Riječ o zanimljivom konceptu, koji je oduševio našeg sugovornika. Počevši od materijala odabranih za uređenje unutrašnjeg uređenja do tehnologije za upravljanje infrastrukturom.

No Comments

Post A Comment