Mladi zagrebački automehaničar nastupio u finalu natjecanja „Young Car Mechanic“ - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4173
post-template-default,single,single-post,postid-4173,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mladi zagrebački automehaničar nastupio u finalu natjecanja „Young Car Mechanic“

Učenik Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu Viktor Vugrinčić osvojio je deveto mjesto u finalu međunarodnog natjecanja Young Car Mechanic u Litvi. Snagu je odmjerio protiv najboljih mladih automehaničara iz Bugarske, Estonije, Grčke, Latvije, Litve, Mađarske, Ukrajine, Slovačke, Rumunjske i Poljske.

Svi oni morali su proći dva teorijska i jedan praktičan krug natjecanje u vlastitim državama i na njima biti najbolji, kako bi dobili priliku predstavljati svoje zemlje u velikom finalu.

Viktor je na nacionalnom finalu Young Car Mechanic koje se održalo 23. i 24. ožujka u Zagrebu osigurao svoj nastup u Vilniusu. Veliki doprinos tome dao je i njegov mentor Vanja Marendić.

Svoje zadovoljstvo sjajnim nastupima učenika Elektrostrojarske obrtničke škole na ovom natjecanju nije mogao skriti ravnatelj Anto Delač.

– Mi smo prezadovoljni. Odlučivale su nijanse. Viktoru nije bilo lako. Svi zadaci bili su na engleskom jeziku pa je možda i tu došlo do malih problema oko prevođenja. Važno je naglasiti da nastup u finalu predstavlja veliku stvar za našu školu, naš grad i zemlju – poručio je Delač.

Za informaciju, na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 8 200 učenika i 460 srednjih škola tehničkog obrazovanja iz 11 europskih zemalja.

Već tri godine ova zagrebačka srednja škola sudjeluje u ovom projektu i svake godine njezini učenici nastupali su u finalu. Prve godine njezin učenik osvojio je drugo mjesto. No, nije im lako s obzirom na to da se natječu učenici završnih razreda, a sustavi obrazovanja po zemljama sudionicama su različiti.

– Važno je naglasiti razliku u godinama. Naši učenici kad završavaju školu s nepunih 18 godina. U drugim zemljama osnovna škola traje 9 godina pa su samim tim ti učenici stariji za godinu. U nekim zemljama program za mehatroničara traje četiri godine. Znači naši učenici završnih razreda natječu se s učenicima koji su od njih stariji godinu do dvije – objasnio je ravnatelj.

Glavni je cilj ovog natjecanja je među mladima razviti zanimanje za automobilsku mehaniku, razmjenjivanje iskustava i metode učenja te pronaći mlade talente u području mehanike i servisiranja motornih vozila.

Foto: Facebook/Elektrostrojarska obrtnička škola

No Comments

Post A Comment