Otvoren je sajam „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“ - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3739
post-template-default,single,single-post,postid-3739,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Otvoren je sajam „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu otvoren je sajam „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“. Sekcija proizvođača suvenira i Udruženje obrtnika grada Zagreba organizirali su manifestaciju koja će se održavati do 19. svibnja.

Svoje proizvode predstavit će tradicijski i umjetnički obrti, ali i oni koji se bave starim zanatima. Svi oni predstavit će jedinstvene zagrebačke suvenire, koji pričaju najljepšu priču o našem gradu.

Organizatori su pripremili i niz radionica koje će se održati u subotu, 18. svibnja u 12 sati. Posjetitelji će tako moći naučiti izraditi didaktičke igračke, oslikavati svilu te izrađivati kolačiće i figure od tijesta.

Sajam je otvorio predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti u pratnji potpredsjednice Udruženja Antonije Tretinjak i pročelnice Sekcije proizvođača suvenira Danijele Halužan Glumbić.

SVOJE PROIZVODE PREDSTAVIT ĆE:

Umjetnički obrt „Art Halužan Daniela”. Kiparica Danijele Halužan Glumbić izradila je maštovitu uporabnu keramiku za kućanstvu te umjetničke zagrebačke suvenire – šestinski kišobran, Kula Lotrščak, licitarsko srce uvijek su rado viđeni i traženi kao turistička ponuda.

Obrt AK design, Ane Knežević. Osmislila je brend i dizajnira ženske kravate kao modnu kombinaciju te uklopila kravatu u dio ženskog outfita.

Obrt Nocturno, vlasnika Miroslava Peruško predstavit će se s originalnim nakitom Steampunk dizajna sa zupčanicima i dijelovima kompjutera. Te unikatnim nakitom od epoksi smole u kombinaciji s drvom masline, akacije i sušenim cvijećem. Dizajniranim tunikama i majicama sa zagrebačkom nošnjom.

Obrt „Cora – Line”, kreativna Koraljka Juričić predstavit će kolekciju nakita od polu dragog kamena koju čine kombinacije naušnica, ogrlica i broševa. Ekološke svijeće u zanimljivim retro posudama.

Obrt Angel, vlasnice Irene Ivančanin, predstavit će unikatne torbe i ruksake izrađene od lana i svile u kombinaciji s istkanim vunenim umecima sa zagrebačkim motivom. Dizajnirane torbe oslikane cvjetnim motivima, u kombinacijama s svilom žarkih boja i oblika čine ih elegantnim i originalnim.

Močvarni Hrast, majstorica Kornelija Franjić ponudit će posjetiteljima uporabne zdjele i nakit od fosilnog hrasta, brijesta i jagnjidi. Izrađeni su tehnikom tokarenja, brušenja i četkanja.

Obrt „Ginger Dana”, slastičarka Danijele Vada. Proizvodi ukrasne medenjake i figurice i ukrase za tortu. Kao iz dječjih slikovnica šareno ukrašeni kolačići, figurice moći će se kupiti upakirani u lijepe kutijice.

Obrt Kištra, vlasnica Viktorija Lea Vavre. Ovaj zanimljivi obrt nastavak je obiteljske tradicije „Igračke Vavra” i vlasnica izrađuje didaktičke plišance za djecu kroz koje se vježba fina motorika, te redizajn popularnih plišanaca „ Igračke Varga”.

Obrt Zenzone by Vanja, vlasnica Vanja Zorica. Proizvodi jastuke punjene s ljuskicama heljde i maskice za spavanje. Jastuci su antibakterijski, namijenjeni za laki san i meditaciju.

Obrt „Art studio Mediterraneo“, vlasnice Tine Šolić izrađuje originalnu ukrasnu keramiku s motivima anđela, cvijeća i zagrebačke suvenire.

No Comments

Post A Comment