Održan sastanak četiri velika udruženja u Splitu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3422
post-template-default,single,single-post,postid-3422,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Održan sastanak četiri velika udruženja u Splitu

Udruženje obrtnika Split jučer je u ugostilo kolege iz Zagreba, Rijeke i Osijeka. Riječ je o nastavku suradnje dogovorene na sastanku održanom 9. veljače u Zagrebu, u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba. Na radnom sastanku četiri najveća obrtnička udruženja u Republici Hrvatskoj analiziralo se stanje u komorskom sustavu, kao i teme poput Aide (registra obrtnika HOK-a), statusa dobrovoljnih članova te o modelima suradnje s lokalnim samoupravama. Na sastanku je nazočio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, koji je izrazio svoje zadovoljstvo na kraju sastanka.

– Dotaknuli smo se nekih tema koje su važne za hrvatsko obrtništvo i rad naših udruženja. Zaključak ovog sastanka je kako nam treba puno više komunikacije. Ovakve vrste sastanaka su poželjne i dobrodošle u razmijeni iskustava i dobrih praksi koje udruženja provode. Drago mi je da sam se odazvao ovom sastanku. Imao sam priliku upoznati predsjednike, potpredsjednike i tajnike s aktivnostima koje provodimo od kada sam došao na čelo Komore – rekao je Kratohvil.

 

Kratohvil: „Treba nam puno više komunikacije“

Predsjednik HOK-a najavio je i korake koje namjerava poduzeti kako bi poboljšao komunikaciju s velikim udruženjima.

– Razmišljam da osnujemo jedan oblik „donjeg doma“ u kojem ćemo okupiti predsjednike velikih udruženja. Ostaje još za utvrditi koja su to velika udruženja, odnosno koji bi to broj članova bio potreban za ulazak u tu skupinu. Želimo predsjednike tih udruženja i njihove tajnike što bolje  informirati o svim aktivnostima komorskog sustava – zaključio je Kratohvil.

Zadovoljstvo atmosferom na sastanku nije moga skriti niti domaćin, predsjednik Udruženja obrtnika Split Vilim Bujević.

– Ja sam prezadovoljan. Ovaj sastanak je pokazao da je važnije zajedništvo i snaga obrtništva, nego kuloarske priče. Drago mi je što se predsjednik upoznao s našim idejama, od kojih neke možda i nisu za danas, ali već sutra bi mogle biti aktualne. Zadovoljstvo mi je što je i on sam došao do nekih zaključaka te se nadam da će riješiti problem slabog protoka informacija koje muči nas u udruženjima. Sve to važno je kako bi mogli raditi za dobrobit naših obrtnika. Samo ako obrtnicima pružimo kvalitetnu uslugu, tek onda možemo biti sigurni da će naše članstvo biti zadovoljno. To je zalog za budućnost cijelog našeg sustava – poručio je Bujević.

 

No Comments

Post A Comment