U subotu „Božićni koncert“ HOKUD-a „Sloboda“ u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2471
post-template-default,single,single-post,postid-2471,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

U subotu „Božićni koncert“ HOKUD-a „Sloboda“ u crkvi sv. Kvirina na Pantovčaku

Hrvatsko obrtničko kulturno umjetničko društvo „Sloboda“ u subotu u 18,30 sati nastupit će u crkvi sv. Kvirina, Pantovčak 85. Na „Božićnom koncertu“ predstavit će se publici izvedbama Veselje ti navješćujem, puče kršćanski, Adeste Fideles, Offertorium pastorale, Joy to the world i drugim božićnim pjesmama.

 

Zbor „Sloboda“ osnovan je daleke 1872. godine kao prvo, obrtničko pjevačko društvo u Zagrebu. Djeluje pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika grada Zagreba. Mnogi su veliki dirigenti prošli kroz ovaj Zbor, poput Ivana pl. Zajca, Lovra pl. Matačića, Jakova Gotovca, Rudolfa Matza, i mnogi manje znani, ali jednako zaslužni za njegovu dugovječnost. Njeguje domaće i strane autore iz svih glazbenih razdoblja.

Danas Zbor uspješno vodi Dora Remenar. Zbor nastupa u zemlji i inozemstvu, radi u dobrotvorne svrhe za domove umirovljenika, škole, potrebe domova za nezbrinutu djecu i svugdje gdje se ukaže potreba. Kroz svoj dugi vijek dobivao je, zasluženo, mnogo nagrada. Najznačajnija je Diploma za širenje i očuvanje Hrvatske pjesme iz 1925. godine, i najnovije, tri brončane nagrade koje osvaja na međunarodnim natjecanjima Croatia Cantat, Aurora Cantat i Victoria in Croatia, u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa.

No Comments

Post A Comment