Kožni galanteristi o problemu poslovanja i opstanku obrta - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1222
post-template-default,single,single-post,postid-1222,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Kožni galanteristi o problemu poslovanja i opstanku obrta

Od posljedica pandemije COVID-19 znato trpi cjelokupno obrtništvo među kojima su i proizvođači kožne galanterije. Kako zadržati radnike…kako uopće opstati na tržištu razgovaralo se na sastanku Sekcije održanom sinoć, 16.09.2020. u Udruženju obrtnika grada Zagreba. Rasprava je iznjedrila i nekoliko prijedlog od kojih je jedan da se svim proizvođačima ukinu ili upola smanje davanja i doprinosi za radnike čime bi se osigurala postojeća plaća bez smanjenja.

Obrti koji su na rubu egzistencije, gube radnike jer kvalificirana radna snaga odlazi iz Hrvatske . S obzirom na pad prometa za 40% u usporedbi s proteklim godinama, nemoguće je održati plaće na humanom nivou, a kamoli privući nove radnike. Ukidanjem doprinosa bi se stvorio prostor za prilagodbu plaća i održavanje tržišno prihvatljivih cijena, zaključeno je na sastanku.

No Comments

Post A Comment