Početak promjena u autostruci - Udruženje obrtnika grada Zagreba
490
post-template-default,single,single-post,postid-490,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Početak promjena u autostruci

Prezentacija Prijedlogu pravilnika o tehničkoj i komercijalnoj standardizaciji auto-servisne struke sektora za popravak štete na motornim vozilima usklađen s europskom pravnom stečevinom, bila je tema sastanka održanog 18. veljače 2019. godine. Da je problematika goruća pokazao je i veliki odaziv obrtnika i predstavnika društava s ograničenom odgovornosti.

Pravilnik sadrži prijedloge o neovisnoj procjeni štete na vozilima, ozakonjenju informativne metode izračuna cijene radnog sata, normiranju nagodbi vlasnika vozila s osiguravajućim kućama, a sve kako bi se od osiguravajućih društava ubuduće ostvarile pravednije cijene sata rada autolimarskih i autolakirerskih radionica.

Nakon prezentaciji i provedene rasprave jednoglasno je podržan prijedlog da se
prijedlog Pravilnika, uputi OKZ-u i HOK-u te da se pokuša u kontaktu s nadležnim ministarstvima pokrenuti zakonodavni postupak, a sve u svrhu kako bi država izradila zakon uvažavajući rješenja iz ovog Prijedloga pravilnika, koji bi trebao regulirati probleme s kojima je suočena auto-servisna struka.

No Comments

Post A Comment