Sekcija autostruke: Zadnji je čas za korekciju uvjeta poslovanja - Udruženje obrtnika grada Zagreba
499
post-template-default,single,single-post,postid-499,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sekcija autostruke: Zadnji je čas za korekciju uvjeta poslovanja

 

Na sastanku sekcije održanom 17.07.2018. godine, raspravljalo se samo o jednoj temi koja obrtnicima već niz godina stvara problem u poslovanju, a riječ je o cijeni radnog sata i uvjeta poslovanja za autolimare autolakirere, koja se nije mijenjala još od 2003, te ne pristanak osiguravajućih kuća na njihove uvjete.

Problem zahtjeva maksimalnu ozbiljnost i hitnost u rješavanju ovog pitanja, jer su obrtnici na rubu izdržljivosti, istaknuto je u više navrata na jučerašnjem sastanku. Strpljenju je došao kraj – zadnji čas za korekciju uvjeta poslovanja jer sadašnja situacija potiče sivu ekonomiju !

Razumljivo je da osiguravajuće kuće ne mogu imati iste uvjete i jedinstveni stav oko svega, ali nekakva polazna platforma osnovnih mjerila i uvjeta poslovanja mora postojati, istaknuli su obrtnici.

Na kraju sastanka donesen je zaključak te je formirana radna grupa (predstavnika UOGZ-OKZ-HOK- HUP- HGK-HUAS ) koja bi u kratkom roku izradila kategorizaciju servisa te napravila simulaciju troškova malih, srednjih i velikih obrtnika, kako bi se utvrdili zajednički argumenti za povećanje cijene rada, a sve s ciljem usvajanja jedinstvene platforme za pregovore s osiguravajućim kućama.

No Comments

Post A Comment