Sekcija autostruka: Potrebno je napraviti izračun cijene rada - Udruženje obrtnika grada Zagreba
503
post-template-default,single,single-post,postid-503,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sekcija autostruka: Potrebno je napraviti izračun cijene rada

Na sastanku sekcija autostruka i automehančara održanom sinoć tema je bila goruća, a to je cijena radnog sata. Više godina sekcija autostruke pokušava iznaći rješenje za ovaj problem ali ni pregovori s osiguravajućim kućama nisu dali rezultate povoljne za obrtnike.
Kako poboljšati uvjete poslovanja prisutnima je pojasnio gosp. Ivica Iviček, dopredsjednik Hrvatske udruge auto struka ( HUAS ). Kroz prezentaciju pokazao je primjere iz prakse pravilnog i nepravilnog popravka automobila. Istaknuo je kako HUAS posjeduje software i postupak za izračun cijene rada u radionicama odobren od Ministarstva gospodarstva i aktualiziran od HGK.

Podsjetio je i da prema naputku AZZTN zabranjeno je „ grupno“ dogovaranje cijene rada, a jedino moguće je pojedinačno formiranje cijene rada putem izračuna i troškova iz bilance radionice.

Nakon prezentacije i provedene rasprave zaključeno je da obrtničke radionice moraju ispunjavati određene uvjete koji će im omogućiti i povećanje cijene rada. Također je dogovoreno da će gosp. Iviček sukladno interesu obrtnicima pojasniti postupak uključenja u HUAS te da će im poslati i fomulare za izračun cijene rada kako bi lakše mogli nastupati u pregovorima s osiguravajućim kućama.

Vjerujemo da je ovo jedan korak u rješavanju dugogodišnjeg problema.

No Comments

Post A Comment