Ivan Obad se povukao, novi pročelnik je Valent Đurđan - Udruženje obrtnika grada Zagreba
837
post-template-default,single,single-post,postid-837,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ivan Obad se povukao, novi pročelnik je Valent Đurđan

Ivan Obad više neće biti pročelnik Sekcije autostruka koju je godinama vodio. Odlučio je rukovodstvo prepustiti mlađima, a on će ostati u Poslovnom odboru i svojim iskustvom i znanjima pružati potporu novom pročelniku. Bit će to Valent Đurđan dogovoreno je na sastanku Sekcije.

Damir Blažun obnašat će dužnost zamjenika pročelnika, a Ladislav Rogan tajnika. U Poslovni odbor, uz spomenutu trojicu čelnika ući će još Ivan Obad, Gordan Strancarić i Marko Jandrić kao članovi.

Pročelnik Đurđan predstavljat Sekciju u Skupštini i u Upravnom tijelu ceha. Svi mandati odnose se na razdoblje od 2014. do 2018. godine.

Novoizabrano rukovodstvo Sekcije odlučit će naknadno o programu rada u ovoj godini. Pri tome može računati na dio sredstava koja osigurava Udruženje. Sredstva su skromnija nego prijašnjih godina, ali ipak dostatna za neke manje aktivnosti poput posjeta sajmovima i slično.

Osvrčući se na proteklo razdoblje Ivan Obad je istakao kako se obrtnici suočavaju s brojnim problemima u poslovanju. Puno kolega otišlo je u mirovinu, neki su se odjavili, a neki osnovali trgovačka društva. Broj članova više je nego prepolovljen – za sastanak je poslano tek 111 poziva, a ne tako davno sekcija je zajedno s automehaničarima imala preko 450 članova.

O izmjenama i dopunama Statuta te posljedicama Zakona o obrtu govorio je Boris Trupec, tajnik Udruženja obrtnika grada Zagreba. Podsjetio je i na mogućnost korištenja povoljnih edukacija koje se organiziaju u Udruženju: tečaj za procjenu rizika (cijena 450 kn + PDV), tečaj za rad na siguran način (210 kn + PDV) i tečaj pružanja prve pomoći (200 kuna uključujući PDV).

No Comments

Post A Comment