Peti sastanak projektnih partnera ESPOO, Finska, 03.-07.05.2015. - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2207
post-template-default,single,single-post,postid-2207,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Peti sastanak projektnih partnera ESPOO, Finska, 03.-07.05.2015.

Na petom projektnom sastanku sudjelovali su predstavnici iz svih zemalja sudionica „Eco-Traditional Techniques for Construction and Lanscape Sectors“ projekta – Engleska, Francuska, Grčka, Hrvatska te Finska kao domaćin. Kao predstavnici Hrvatske sudjelovala su tri predstavnika Obrtničkog učilišta i predstavnik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Na sastanku projektni partneri su se podijelili u grupe te kroz praktičnu primjenu upoznali primjere dobre prakse, odnosno tradicionalne i ekološke tehnike gradnje u Finskoj. Neke od tehnika su uporaba zelenih krovova, ekoloških boja u bojenju drvenih kuća, izrade kamenih opločenja okućnice te izrade drvenih terasa okućnice.

U sklopu kulturnih aktivnosti, partneri su upoznali grad Helsinki i tehnike gradnje na kojima grad počiva, Nacionalni park Nuuksio gdje se tradicionalne tehnike i dalje u uporabi i koleraciji sa prirodom.

Sastanak koordinatora održan je na kraju svih aktivnosti te su raspodijeljene obveze i dogovorene procedure oko završnog uređenja web stranice i procedura izrade završnog izvješća. Također izvršeno je dogovaranje oko nastavka projektnih aktivnosti i mogućnostima prijave novih projekata.

Uz svečanu ceremoniju završetka projekta podijeljeni su certifikati svim sudionicima projektnog sastanaka.

No Comments

Post A Comment