Posjetili smo Intersolar u Münchenu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1117
post-template-default,single,single-post,postid-1117,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Posjetili smo Intersolar u Münchenu

Grupa od 35 zagrebačkih obrtnika u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba te pod vodstvom potpredsjednika Udruženja i pročelnika električara Ivana Mladića posjetila je 21.lipnja sajam solarne energije Intersolar u Münchenu. U grupi je bio i dio naših obrtnika koji su položili ispit usavršavanja za montera i servisera fotononaponskih panela i solarnih uređaja u Obrtničkom učilištu.

U organizaciji tvrtke Belimpex naše obrtnike primila je Tina Engelhard, predstavnica sajma te Petar Uzorinac, generalni konzul RH u Münchenu. Gospodin Mladić je predstavio je Udruženje obrtnika grada Zagreba te cjelokupni komorski sustav Hrvatske koji je vrlo sličan bavarskom.

Gospođa Engelhard je ukratko nas je upoznala sa sajmom koji je ove godine posjetilo 50.000 ljudi. Na manifestaciji je 1330 izlagača iz 47 zemalja i predstavili su svoje tehnologije i usluge u područjima fotonaponskih sustava, fotonaponske tehnologije, proizvodnje te pohrane solarne energije. Izložba je bila u 12 dvorana i na otvorenom prostoru, ukupno 121.000 četvornih metara.

Najviše izlagača imala je Njemačka, a potom su Kina, Italija, Španjolska i druge. Nakon prijema popraćenog pićem dobrodošlice i izmjene iskustava krenulo se u razgledavanje sajma.

S obzirom na cjelokupno ugodno i korisno iskustvo posebna zahvala upućena je gospođi Engelhard i firmi Belimpex na čelu s direktorom gospodinom Belanom koji su obrtnicima omogućili besplatne ulaznice čija je inače cijena 30 eura po osobi. Upravo ovakvi sajmovi jedinstvena su prilika da se nauči i vidi nešto novo iz područja raznih struka što uključuje i druženje i razmjenu iskustava naših obrtnika. Također, zahvalni smo i prijevozničkoj firmi Touring Croatia koja je osmislila i omogućila ovo putovanje.

No Comments

Post A Comment