Poziv za sudjelovanje u projektu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4130
post-template-default,single,single-post,postid-4130,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Poziv za sudjelovanje u projektu

The Ugly side of Beauty  Udruženje obrtnika grada Zagreba je nositelj i koordinator europskog projekta „The Ugly side of Beauty“. Opći i specifični cilj projekta je podizanje svijesti i jačanje obrtnika mentora iz sektora ljepote i kozmetike u području održivosti, zelenih vještina i primjene održivih praksi za vrijeme naukovanja.

Projekt je usmjeren na stjecanje novih znanja u području zelenih vještina,   promicanju korištenja održivih resursa i materijala,  kao i prijenos tog znanja na sektor i buduće učenike frizere i kozmetičare bit će glavne aktivnosti ovog malog partnerstva.

Partneri na projektu su Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih (www.obrtnickouciliste.hr), Lycee Helene Boucher (www.heleneboucher.midipyrenees.fr) i Croatie-Occitanie (www.croatieoccitanie.fr).

Projekt je podijeljen u četiri aktivnosti koje se provode u francuskom Toulouseu i Zagrebu. U prvoj aktivnosti projekta predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba sudjelovali su u Job shadowingu i posjetili Strukovnu školu Lycee Helene Boucher u Toulouseu. U drugoj aktivnosti projekta, članovi Sekcije frizera i Sekcije kozmetičara sudjelovali su u prvoj radionici za prijenos znanja koja se održala u svibnju 2024.

Slijedeća aktivnost usmjerena je na profesionalni trening koji će se provoditi u Touluseu u krajem rujna 2024/početkom listopada 2024. u trajanju od 5 dana. Točan datum bit će objavljen naknadno. Za organizaciju treninga bit će zadužena Strukovna škola Lycee Helene

Boucher i partner Croatie-Occitanie associacion. Za sudjelovanje u treningu može se prijaviti 6 obrtnika, članova Udruženja koji aktivno sudjeluju u praktičnoj obuci učenika. Trening će biti usmjeren na upoznavanje s održivim poslovnim rješenjima, ekološki orijentiranim poduzećima, proizvodnjom i primjenom prirodne i ekološke kozmetike i proizvoda, zbrinjavanjem otpada itd.

Za sudjelovanje u projektu obavezno je znanje engleskog ili francuskog jezika.

Udruženje obrtnika grada Zagreba potpisat će ugovor sa svim sudionicima na temelju kojeg će se realizirati provedba treninga. Također, po uspješnoj realizaciji svih projektnih aktivnosti svaki sudionik će dobiti potvrdu o sudjelovanju na treningu.

Sredstvima iz projekta financirat će se trošak putovanja Zagreb – Touluse – Zagreb, životni troškovi (smještaj i prehrana) i organizacija treninga u Touluseu.

KRITERIJI ZA PRIJAVU:

  1. a) obrtnici registrirani za obavljanje frizerske ili kozmetičke djelatnosti u Gradu Zagrebu b) položen majstorski ispit
  2. provođenje praktičnog dijela naukovanja – važeća licenca za prijem naučnika
  3. podmirena obveza komorskog doprinosa
  4. znanje engleskog ili francuskog jezika
  5. aktivnost u radu Sekcije i Ceha frizera i kozmetičara

Ovaj poziv provodi uz financijsku potporu Europske komisije. On izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

KRITERIJI KOJI ĆE SE UZIMATI U OBZIR I DONOSITI DODATNE BODOVE SU:

  1. broj do sada obučenih naučnika
  2. sudjelovanje u promotivnim aktivnostima za upis učenika u obrtnička zanimanja
  3. članstvo u Komisijama za polaganje majstorskog ispita
  4. Članstvo u Cehu Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore
  5. sudjelovanje u drugim projektima u organizaciji UOGZ

Ako ste za sudjelovanje u projektu zainteresirani molimo popunite priloženi upitnik, pripremite motivacijsko pismo i pošaljite na e-mail: info@obrtnici-zagreb.hr, najkasnije do 20. srpnja 2024. do 14h.

Nezavisna komisija Udruženja će na temelju prispjelih prijava i utvrđenih kriterija za ocjenu izvršiti odabir sudionika.

Veselimo se zajedničkoj realizaciji aktivnosti!

 

                                Ceh frizera i kozmetičara

Ovaj poziv provodi uz financijsku potporu Europske komisije. On izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

No Comments

Post A Comment