Obrtnici s okruglog stola poručili kako su im gradovi i općine važni partneri - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4043
post-template-default,single,single-post,postid-4043,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Obrtnici s okruglog stola poručili kako su im gradovi i općine važni partneri

Svečani dio obilježavanja 58. Dana obrtnika održan je u Sky Office neboderu, a počeo je okruglim stolom na temu „Odnosi s gradovima i jedinicama lokalne samouprave“. Uz domaćine iz Udruženja obrtnika grad Zagreba u radu su sudjelovali predstavnici udruženja obrtnika iz Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Imotskog, Krapinskih Toplica, Stubice, Zaboka i Vrgorca. Svi se slažu da je suradnja s lokalnim samoupravama bolja nego što je bila, ali još uvijek je daleko od idealne te ovisi o kojem se dijelu zemlje radi.

Tibor Vidaković, predsjednik Udruženja obrtnika Osijek rekao je da su uspostavili odličnu suradnju s Gradom Osijekom. Naime, uveli su praksu da svakog 1. četvrtka u mjesecu održavaju radni sastanak s predstavnicima Grada vezanim uz obrtničku problematiku.

 

Predsjednik Udruženja obrtnika Split pohvalio se kako imaju partnerski odnos s Gradom, koji je prepoznao njihov rad i podupire njihove manifestacija.

Slična je situacija i u Zadru. Od inicijative do sastanka s predstavnicima Grada treba u prosijeku tri dana, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Emilijo Bajlo. Naglasio je važnost njihovog sinergijskog nastupa s HGK-om.

Predsjednici udruženja obrtnika iz Krapinsko-zagorske županije Zvjezdana Dekan, Miro Čaržavec i Mirko Blažević potvrdili su, također, dobru suradnju sa svojim gradovima i općinama, ali su istaknuli i dobru suradnju sa Županijom i županom Željkom Kolarom.

Predsjednik Udruženja obrtnika Imotski Hrvoje Biošić ustvrdio je da je situacija u sjevernom dijelu zemlje puno bolja, a njegov kolega Ante Tolić, predsjednik Udruženja obrtnika Vrgorac, pohvalio se odličnom suradnjom s Gradom Vrgorcem i pomoći koju je pružio obrtnicima tijekom pandemije.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti smatra kako je suradnja s Gradom Zagrebom dobra, ali i da još ima prostora za napredak. Rješavanje problema ulaska na Tržnicu cvijeća za floriste, ulazak u centar grada vozilom tijekom hitnih intervencija i nastup proizvođača autohtonih suvenira na zagrebačkom Adventu, pitanja su koja traže hitno rješavanje, zaključio je Zanetti.

Sudionici okruglog stola suglasni su da je važno graditi partnerstvo s jedinicama lokalne samouprave. Na obrtnicima je da kao partneri ponude gradovima i općinama kvalitetne programe i sadržaje, kako bi se ojačala njihova suradnja.

No Comments

Post A Comment