Ovi suveniri pričaju najljepšu priču o našem gradu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3766
post-template-default,single,single-post,postid-3766,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ovi suveniri pričaju najljepšu priču o našem gradu

Jučer je završen sajam „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“. Manifestacija je  privukla veliku pažnju javnosti. Lijepo vrijeme i ugodan ambijent Cvjetnog trga pozitivno su utjecali na posjećenost. Svoje proizvode predstavilo je deset tradicijskih i umjetničkih obrta. Svi oni pokazali su jedinstvene zagrebačke suvenire, koji pričaju najljepšu priču o našem gradu.

Zadnjeg dana sajma posjetio ga je i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. Zadovoljan viđenim, istaknuo je kako suveniri prikazani na ovom sajmu nisu samo autentični zagrebački proizvodi, već i važni elementi identiteta grada.

– Grad Zagreb podupire obrtnike na razne načine, kroz brojne javne pozive za financijsku pomoć, pomoć u organizaciji ovakvih sajmova te smještaja obrtnika u gradskim prostorima. Nedavno smo donijeli i program potpore obrtništvu kojim će se značajno olakšati rad obrtnicima. Povećali smo potpore obrtnicima u odnosu na prošlu godinu za 240.000 eura, na 1,3 milijuna eura. Nama je važno da se obrtništvo te malo i srednje poduzetništvo u gradu Zagrebu ojačaju – poručio je Korlaet.

Naši proizvođači suvenira nisu samo obrtnici, već su i čuvari naše tradicije

Kao izaslanica predsjednika Ivice Zanettija, zamjenika gradonačelnika ispred Udruženja obrtnika grada Zagreba dočekala je Anita Prka Đurašić.

– Naši proizvođači suvenira nisu samo obrtnici, već su i čuvari naše tradicije. Oni su umjetnici čiji rad ukrašava i obogaćuje naš grad, čineći ga još privlačnijim i prepoznatljivim diljem svijeta. Danas, više nego ikad, potrebno je prepoznati njihovu vrijednost. Važno je uložiti dodatne napore i volju kako bi se osiguralo da njihova umijeća ne samo prežive, već i prosperiraju. Pred nama je izložba na kojoj će se naći između ostalog i licitarska srca koja su na popisu materijalne kulturne baštine UNESCO-a i mnoge druge rukotvorine koje svjedoče o tradiciji, vještini i kreativnosti naših obrtnika – istaknula je Prka Đurašić.

Pročelnica Sekcije proizvođača suvenira i organizatorica sajmova Dijana Halužan Glumbić, naglasila je važnost zagrebačkih suvenira za turističku ponudu našeg grada.

– Ovdje se predstavljaju tradicijski i umjetnički obrti, koji svojim tehnikama i materijalima rade originalne ručne radove. Mi veliku važnost dajemo zagrebačkim suvenirima. Riječ je o motivima šestinskog kišobrana, kule Lotrščak, licitarskog srca i zagrebačke katedrale, odnosno svih onih veduta koje naši turisti obilaze – objasnila je Halužan Glumbić.

Pročelnica je najavila iskoristila priliku i najavila novi sajam, koji će se održati na istom mjestu od 6. do 9. lipnja pod nazivom „Srčeko zagrebačkih obrtnika“.

No Comments

Post A Comment