HOKUD „Sloboda“ sutra će nastupiti u crkvi Sv. Kvirina - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3657
post-template-default,single,single-post,postid-3657,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

HOKUD „Sloboda“ sutra će nastupiti u crkvi Sv. Kvirina

HOKUD „Sloboda“ sutra u 18,30 sati održat će koncert u crkvi Sv. Kvirina, Pantovčak 85. Zbor će izvesti misu Charlesa Gounoda „Missa Brevis“ na latinskom jeziku, te skup najpoznatijih domaćih i stranih Marijanskih pjesama nakon svete mise.

Ovo obrtničko pjevačko društvo osnovano je daleke 1872. godine u Zagrebu i djeluje pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Zbor nastupa u zemlji i inozemstvu, radi u dobrotvorne svrhe za domove umirovljenika, škole, potrebe domova za nezbrinutu djecu i svugdje gdje se ukaže potreba, a vodi ga Dora Remenar. Njeguje domaće i strane autore iz svih glazbenih razdoblja.

“Božićni koncert” 16.12.2023.

 

Mnogi veliki dirigenti ostavili su svoj neizbrisivi trag u Zboru, poput Ivana pl. Zajca, Lovra pl. Matačića, Jakova Gotovca, Rudolfa Matza.

Zbor je kroz dugi vijek svog postojanja dobio mnogo nagrada. Najznačajnija je Diploma za širenje i očuvanje Hrvatske pjesme iz 1925. godine, i najnovije, tri brončane nagrade koje osvaja na međunarodnim natjecanjima Croatia Cantat, Aurora Cantat i Victoria in Croatia, u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa.

No Comments

Post A Comment