Zagrebački postolari upoznali se s novitetima u proizvodnji obuće
3586
post-template-default,single,single-post,postid-3586,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zagrebački postolari posjetili Padovu: „Tamo stvarno imate što vidjeti i čuti. Osjećali smo se kao mala djeca u Disneylandu“

Za razvoj i napredak svake struke izrazito je važno osluškivati što se događa na tržištu. Ulaganje u nove strojeve i tehnologije, kao i upotreba novih materijala presudni su za uspjeh. Tako ni naši postolari stvari ne prepuštaju slučaju. Članovi Poslovnog odbora Sekcije postolara Udruženja obrtnika grada Zagreba prošli tjedan posjetili su dvije lokacije u poslovnoj zoni talijanske Padove.

– Tamo stvarno imate što vidjeti i čuti. Osjećali smo se kao mala djeca u Disneylandu. Vidjeli smo inovativne materijale, koji su kod nas u Hrvatskoj nedostupni – rekao nam je postolar Marijan Jantolek.

Svaki od naših članova mogao je pronaći ponešto za sebe bilo da se bavi proizvodnjom ili samo popravkom cipela.

– Izbor dezena i boja kože je nevjerojatan. Na tisuće raznoraznih uzoraka. Danas morate pratiti trendove i boje – dodao je naš sugovornik.

Ono što je Marijana najviše oduševilo su 3D materijali. Ti materijali zamjenjuju plastiku i imaju puno bolje karakteristike.

– Koristimo ih za manje površinu na potplatu, a glavne karakteristike su da ne lupa i ne skliže se. Ovi materijali odlično zamjenjuju originalne plastike na peti – kaže postolar.

Kako kaže, ovakve posjete prijeko su potrebne postolarima.

– Ovdje možemo lako vidjeti i procijeniti gdje se nalazimo u odnosu na druge, ali i koji su trendovi te što možemo očekivati u budućnosti – zaključio je Marijan.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment