Otvoren „Proljetni sajam“  na Cvjetnom trgu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3479
post-template-default,single,single-post,postid-3479,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Otvoren „Proljetni sajam“  na Cvjetnom trgu

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu otvoren je Proljetni sajam Sekcije proizvođača suvenira i Udruženja obrtnika grada Zagreba. Na njemu će Zagrepčani i njihovi gosti do subote moći pogledati originalne tradicijske i umjetničke proizvode keramike, nakita, tekstilnih torba, igračaka, medenjaka, drvenih predmeta, vunenih šalova, društvenih igara za djecu…

Sajam je otvorio predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti. U pratnji izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Nere Pavić, pomoćnice pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, prošetao je sajmom. Pridružila im se i pročelnica Sekcije proizvođača suvenira Danijela Halužan Glumbić.

Na manifestaciji će nastupiti 13 izlagača koji svojim proizvodima pričaju priču o našem gradu. U sklopu nje održat će se prezentacije izrade suvenira i originalnih ručnih radova, kako bi se zaokružio cjelokupan doživljaj obrtničkih vještina naših majstora.

Ovo je prvi u nizu od tri sajma koje organizira naša Sekcija proizvođača suvenira. U svibnju nas očekuje sajam „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“, a u lipnju „Srčeko zagrebačkih obrtnika“.

Zagrebački proizvođači suvenira predstavljaju spoj majstorskog znanja i umjetničkog pristupa. Kombinacijom različitih tehnika i materijala vrijedne ruke obrtnika stvaraju jedinstvene zagrebačke suvenire.

 

No Comments

Post A Comment