Udruženje obrtnika Stubica obilježilo je 75. obljetnicu svog rada - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3370
post-template-default,single,single-post,postid-3370,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Udruženje obrtnika Stubica obilježilo je 75. obljetnicu svog rada

Na Večeri obrtnika gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice Udruženje obrtnika grada Zagreba predstavljala je Inga Dvojković. Udruženje obrtnika Stubica obilježilo je 75. obljetnicu svog rada. Priča o ovom Udruženju počinje davne 1949. godine kada je osnovana Podružnica udruženja samostalnih zanatlija sa sjedištem u Donjoj Stubici.

Udruženje se može pohvaliti sa 754 aktivna obrtnika i pet dobrovoljnih članova. Ono što posebno ohrabruje je 66 novootvorenih obrta prošle godine

Predsjednica Zvjezdana Dekan zahvalila je članovima na pomoći i podršci u radu Udruženja. Kako kaže, puno vrijednih, pametnih i sposobnih ljudi utkalo je svoj doprinos kako bi Udruženje bilo ovakvo kakvo jest.

Bila je ovo dobra prigoda da se dodijele priznanja obrtnicima za 10, 15, 20 i više godina rada u obrtništvu, ali i svima onima koji su doprinijeli radu Udruženja.

No Comments

Post A Comment