Zagrebački proizvođači suvenira pozivaju vas na „Proljetni sajam“ - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3197
post-template-default,single,single-post,postid-3197,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zagrebački proizvođači suvenira pozivaju vas na „Proljetni sajam“

Zagrebački proizvođači suvenira predstavljaju spoj majstorskog znanja i umjetničkog pristupa. Kombinacijom različitih tehnika i materijala vrijedne ruke obrtnika stvaraju jedinstvene zagrebačke suvenire i pričaju priču o svom gradu. I ove godine predstavit će na Cvjetnom placu svoje proizvode kao neizbježan dio turističke ponude grada Zagreba. Pripremili su tri sajma do jeseni, a prvi je na redu „Proljetni sajam“ od 28. do 30. ožujka. Manifestacija će se održavati svaki dan od 10 do 20 sati.

Na sajmu će se predstaviti 13 izlagača koji će predstavljati svoje urbane originalne tradicijske i umjetničke proizvode, u raznim kategorijama, poput keramike, nakita, tekstilnih torba, igračaka, medenjaka, drvenih predmeta, jastuci s heljdinim ljuskicama, vuneni šalovi, društvene igre za djecu i mnogih drugih.

SUDIONICI

*Obrt Nocturno, vlasnika Miroslava Peruško predstavit će se s originalnim nakitom Steampunk dizajna sa zupčanicima i dijelovima kompjutera. Te unikatnim nakitom od epoksi smole u kombinaciji s drvom masline, akacije i sušenim cvijećem. Dizajniranim tunikama i majicama sa zagrebačkom nošnjom.

*Obrt Angel, vlasnice Irene Ivančanin, predstavit će unikatne torbe i ruksake izrađene od lana i svile u kombinaciji s istkanim vunenim umecima sa zagrebačkim motivom. Dizajnirane torbe oslikane cvjetnim motivima, u kombinacijama s svilom žarkih boja i oblika čine ih elegantnim i originalnim.

*Obrt Ata4art, vlasnice Antice Tomić predstavit će se s unikatnim suvremenim nakitom autorskog dizajna kojem je inspiracija jednostavnost linija i nosivost za različite prilike, od svakodnevnih do svečanih. Nakit je izrađen od kože i metala.

*Umjetnički obrt „Art Halužan Daniela”. Kiparica Danijele Halužan Glumbić izradila je maštovitu uporabnu keramiku za kućanstvu te šaroliki uskrsni asortiman. Umjetnički zagrebački suveniri – šestinski kišobran , Kula Lotrščak, licitarsko srce uvijek su rado viđeni i traženi kao turistička ponuda.

*Obrt Vinvin, vlasnik Kazimir Samoščanec. Sa svojim timom dizajnira i izrađuje edukativne društvene igre za djecu koje potiču maštu, kreativnost, govorno – jezični razvoj i izražavanje.

* Obrt AK design, Ane Knežević. Osmislia je brend i dizajnira ženske kravate kao modnu kombinaciju te uklopila kravatu u dio ženskog outfita.

* Obrt „ZI Design unikatno tkanje”, vlasnice Zrinka Okunski Bozzo. Izrađuje ručno tkane unikatne proizvode na tkalačkom stanu. U ponudi se nalaze šalovi vuneni, pamučni i u kombinaciji te podmetači, book markeri i nadstolnjaci od istog materijala.

* Obrt Kištra, vlasnica Viktorija Lea Vavre. Ovaj zanimljivi obrt nastavak je obiteljske tradicije „Igračke Vavra” i vlasnica izrađuje didaktičke plišance za djecu kroz koje se vježba fina motorika, te redizajn popularnih plišanaca „ Igračke Varga”.

* Obrt „Ginger Dana”, slastičarka Danijele Vada. Proizvodi ukrasne medenjake i figurice i ukrase za tortu. Kao iz dječjih slikovnica šareno ukrašeni kolačići, pisanice, figurice moći će se kupiti upakirani u lijepe kutijice.

* Močvarni Hrast, majstorica Kornelija Franjić ponudit će posjetiteljima uporabne zdjele i nakit od fosilnog hrasta, brijesta i jagnjidi. Izrađeni su tehnikom tokarenja, brušenja i četkanja.

* Obrt Zenzone by Vanja, vlasnica Vanja Zorica. Proizvodi jastuke punjene s ljuskicama heljde i maskice za spavanje. Jastuci su antibakterijski, namijenjeni za laki san i meditaciju.

* Obrt LPG , Mirjana Kruezi izrađuje modne dodatke i lampe pod nazivom „M. art- gift”. Ručno izrađene torbe i ruksaci u kombinaciji su tekstilom i umjetnom kožom. Originalne lampe izrađuje od mus gume.

* Obrt „Cora – Line”, kreativna Koraljka Juričić predstavit će kolekciju nakita od polu dragog kamena koju čine kombinacije naušnica, ogrlica i broševa. Ekološke svijeće u zanimljivim retro posudama.
Prezentacije izrade suvenira i originalnih ručnih radova organizirane su u sklopu sajmova i pružaju cjelokupan doživljaj obrtničkih vještina.

No Comments

Post A Comment