Sekcija računovođa HOK-a izradila jedinstveni obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti obrtnika - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1642
post-template-default,single,single-post,postid-1642,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sekcija računovođa HOK-a izradila jedinstveni obrazac za utvrđivanje kreditne sposobnosti obrtnika

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore izradila je prijedlog jedinstvenog obrasca banaka za utvrđivanje kreditne sposobnosti, u kojem se po prvi puta uvode posebna rješenja za obrtnike i neprofitne organizacije.

– Izuzetno sam zahvalna na suradnji predstavnika poslovnih banaka u Hrvatskoj, Hrvatske udruge banaka i Hrvatske narodne banke. Uloženo je jako puno truda i vremena u analizu postojećih obrazaca, kreiranje jedinstvenog obrasca, koordinaciju velikog broja računovodstvenih servisa u cijeloj Hrvatskoj, ali sve se isplatilo. Osim što će ovaj jedinstveni obrazac administrativno rasteretiti poslovanje svih poduzetnika, stvoreni su napokon i preduvjeti da se programski riješi popunjavanje obrasca – naglasila je predsjednica Sekcije računovođa HOK-a Đurđica Mostarčić.

JOB obrazac već je pripremljen u skladu s izmjenama koje očekuju računovođe od početka iduće godine. Iz HOK-a pozivaju računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu s njegovim korištenjem.

– Osim što će primjena JOB obrasca omogućiti bržu dostavu podataka poslovnim bankama, veseli nas što će prvi put biti omogućeno obrtnicima da dostavljaju podatke iz svog poslovanja na njima prilagođen način, a ne kao do sada na obrascima za trgovačka društva. Naš cilj je na sve moguće način unaprjeđivati i olakšavati poslovanje za 110 tisuća obrtnika – istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore nastojat će primjenu tog obrasca dogovoriti i sa svim leasing kućama, kako bi se poduzetništvo dodatno administrativno rasteretilo, najavili su iz HOK-a.

Image by pressfoto on Freepik

No Comments

Post A Comment