Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti - osvrt na aktivnosti u 2017.godini - Udruženje obrtnika grada Zagreba
686
post-template-default,single,single-post,postid-686,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti – osvrt na aktivnosti u 2017.godini

Na sjednici Ceha građevinsko-uslužnih djelatnosti koja je održana 21.prosinca 2017.godine članovi su se osvrnuli na rad Ceha u ovoj godini o čijim aktivnostima je informirao predsjednik Ceha, gosp. Zlatko Prosinečki. Gosp. Prosinečki je kao jednu od važnijih aktivnosti Ceha u ovoj godini istaknuo Zakon o obrtu i reguliranje statusa majstora.
U okviru informacije o radnim dozvolama za strance za čime je velika potražnja u građevinskoj struci, ravnatelj Obrtničkog učilišta, gosp. Dražen Maksimović predstavio je program temeljem kojeg bi Obrtničko učilište provodilo stručno osposobljavanje radnika prijavljenih u HZZ-u, a za obavljanje jednostavnih radova u građevinarstvu.
Članovi Ceha su se složili oko organizacije posjeta sajmu „Krov & drvo“ u Kolnu od 20.-23.velječe 2018.godine koji je od interesa članovima Ceha građevinsko-uslužnih djelatnosti i članovima pripadajućih sekcija. Nastavno, gospodin Prosinečki zamolio je da svaka sekcija koja pripada Cehu građevinsko-uslužnih djelatnosti dostavi prijedlog sajmova koji su im zanimljivi i koje bi posjetili u 2018. godini.
U nastavku sastanka, predsjednik Ceha je podsjetio da je 2018.godina izborna godina u komorskom sustavu te da se izbori trebaju provesti od travnja do rujna, a predloženo je da se izbori završe do lipnja 2018.godine.

Na kraju je gosp. Prosinečki pozvao sve prisutne da se odazovu na seminar pod nazivom „Godišnji obračun poreza za 2017.godinu“ koji će se održati 28.prosinca u 13.00 sati na kojem će obrtnicima biti dane detaljne upute i pojašnjenja oko izrade godišnjeg obračuna poreza za koji postoji zakonski propisani rok predaje navedene obveze.

No Comments

Post A Comment