Ceh uslužnih djelatnosti o planovima za 2017. godinu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
467
post-template-default,single,single-post,postid-467,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ceh uslužnih djelatnosti o planovima za 2017. godinu

Na petoj sjednica Ceha održanoj 8. studenog 2016. godine, napravljen je plan rada i financijski plan Ceha za 2017. godinu s potrebnim financijskim sredstvima za svaku sekciju iz sastava Ceha.

Planom je previđeno praćenje zakona vezanih za obrtništvo te praćenje problematike po strukama; rasterećenje realnog sektora tj. prijedlog da se izjednače cijene komunalija u privatnom i poslovnom sektoru; smanjenje PDV-a u uslužnim djelatnostima zbog velikog udjela osobnog rada; pokretanje zakonske osnove za suzbijanje rada na crno za ne registrirane djelatnosti; sprečavanje ulaska neregistriranim osobama na veletržnice kod velikih dobavljača koji opskrbljuju registrirane djelatnosti, tj. da se strogo u poslovnim prostorima fizički odvaja maloprodaja od veleprodaje.

Predloženo je da se uvede registar po djelatnostima sa svim potrebnim kontaktima obrtnika kako bi mogli međusobno lakše komunicirati i tako međusobno bolje obavljati protok usluga.

No Comments

Post A Comment