Održana 14. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti - Udruženje obrtnika grada Zagreba
726
post-template-default,single,single-post,postid-726,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Održana 14. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti

Na 14. sjednici ceha građevinsko uslužnih djelatnosti održanoj sinoć, predstavnici Obrtničkog učilišta ( D.Maksimović i K.Cigetić ) prisutne su informirani o objavi natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta E-IMPULS za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike/obrtnike do 49 zaposlenih. Najniži iznos potpore je 30.000,00 HRK, a najveći iznos ne može prijeći prag od 300.000,00 HRK. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti mikro poduzeću iznosi 85% ukupne vrijednosti. Prihvatljivi troškovi su : nabava novih strojeva, postrojenja i opreme; nabava dijelova postrojenja i opreme ; nabava mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata; troškovi uređenja i opremanja objekta/radionice ; troškovi informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja (hardver). Trajanje projekta najdulje 18 (osamnaest) mjeseci. Rok za dostavu projekata je 30. rujna 2016. godine.
Za pripremu projekta obrtnicima će biti na raspolaganju Obrtničko učilište, a da bi veći broj obrtnika bio informiran o natječajima dogovoreno je da se sastanak strukovnih sekcija iz sastava Ceha održi 7. rujna 2016. godine u 19.00 sati.
Više o projektu možete pročitati u privitku

U nastavku sastanka predsjednik Ceha gosp. Prosinečki prisutne je informirao o posjetu MOS Celje, 15. rujna 2016. godine, uz napomenu da je istog dana predviđeno i održavanje seminara ne temu „Poslovanje u Hrvatskoj“ u sklopu kojeg će se predstaviti članovi sekcija
( građevinara, električara, vodoinst., plinoinst., soboslikara… ). Cilj prezentacije je povezivanje poslovanja hrvatskih i slovenskih obrtnika.
Vezano za inicijativu osnivanja Obrtničke zadruge dogovoreno je da se što hitnije sazove sastanak Osnivačkog odbora za dogovor osnivača o mogućnostima procjene obavljanja poslova preko zadruge i financijskog iznosa zbog planiranja troškova.

No Comments

Post A Comment