Zlatko Prosinečki novi predsjednik Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti - Udruženje obrtnika grada Zagreba
783
post-template-default,single,single-post,postid-783,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zlatko Prosinečki novi predsjednik Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti

Antun Trojnar više neće obnašati dužnost predsjednika Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti. Razriješen je na vlastiti zahtjev zbog obveza koje ima kao predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, ali i želje da pruži drugima priliku za angažman. Umjesto njega za predsjednika Ceha izabran je Zlatko Prosinečki.

Na sastanku Ceha razriješen je i Josip Ričković. Odlazi u mirovinu a iz iste Sekcije limara i vodoinstalatera predložen je kao zamjena Branko Stričak. Prijedlog je na sastanku Ceha ne samo potvrđen, nego je Stričak izabran i za potpredsjednika te za zamjenskog člana u Upravnom odboru. Iz Sekcije građevinara u Ceh je ušao Mijo Iljkić, vlasnik “Podorada”, podopolagačkog obrta.

Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti dobio je tajnika, poziciju koja do sada u cehovima nije postojala.Izabran je Nenad Zrinski. Kako je najavljeno, tajnike će imati i drugi će cehovi.

Antun Trojnar osvrnuo se na rezultate Zajedničke nabave, projekt Obrtničke komore Zagreb u koji se uključilo 28 tvrtki. Također, izvijestio je kolege o aktivnostima Hrvatske obrtničke komore gdje se na razini cijeloga sustava pokreću slična potpisivanja ugovora i osiguravaju još veći popusti u nabavi roba i usluga, osobito od velikih dobavljača poput INA-e, HEP-a i drugih.

Pogodnosti će privući dobrovoljne članove, moglo se čuti na sastanku Ceha. Računica je jednostavna – samo treba usporediti iznos članarine s popustima i uštedama, istaknuto je.

Kretanje u pješačkoj zoni i dalje je top tema, osobito za građevinare koji su često prisiljeni iz drugih dijelova grada dolaziti u centar. O tome se razgovara s komunalnim i drugim službama u Gradu Zagrebu. Dva su područja koja se pokušavaju bolje regulirati – hitne intervencije i rad u pješačkoj zoni tj. u središtu grada.

Obrtnici su upoznati s prijedlozima gradskih vlasti, ali su i zatražili vraćanje mogućnosti kupnje godišnje parkirne karte. Onima koji povremeno rade u središtu grada takva mogućnost je prihvatljiva. Osim toga, neki su je već i koristili prije nego što je ukinuta.

Na podužem dnevnom redu našla se i izrada oglednog primjerka troškovnika za ETICS fasadne sisteme. Obrtnici će ogledni troškovnik dostaviti HOK-u koji će ga proslijediti nadležnom ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tako će se dobiti realnija cijena i kvaliteta od nespecificirane stavke „1 fasada“ kakva se zna naći u troškovnicima. Naglasak je u ujednačavanju kvalitete izvedenih radova tj. da stranke dobiju ono što su platile a da radovi budu izvedeni sukladno energetskim certfikatima i pravilima struke.

O koncesijama za dimnjačarske usluge govorio je Nenad Zrinski. Pojasnio je promjene prema kojima više nema 57 koncesija u Zagrebu već samo jedna čime gradske vlasti žele zadržati jedinstvenu cijenu usluge. Obrtnici će zadržati dosadašnja koncesionarska područja, a nova koncesija dodijelit će se na 15 godina. Odluka o tome je donijeta i očekuje se raspisivanje natječaja.

Na kraju sastanka Ivan Mladić upoznao je kolege s pozivom za posjet nuklearnoj elektrani Krško. Elektrana će se moći obići 30. rujna, a zainteresirani se mogu prijaviti u Udruženje ili predstavniku svoje sekcije.

No Comments

Post A Comment