Mirza Šabić ostaje na čelu Ceha proizvodnog karaktera - Udruženje obrtnika grada Zagreba
446
post-template-default,single,single-post,postid-446,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mirza Šabić ostaje na čelu Ceha proizvodnog karaktera

Izbori u komorskom sustavu približavaju se kraju, a o rezultatima na razini Udruženja obrtnika grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb (OKZ) razgovaralo se na Cehu proizvodnog karaktera. Članove ceha s promjenama su detaljnije upoznali novoizabrani čelnici – Mirza Šabić, predsjednik Ceha proizvodnog karaktera a odnedavno i novi predsjednik Obrtničke komore Zagreb te Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Bez obzira na to što je izabran na dužnost koja zahtjeva značajan angažman Mirza Šabić neće napustiti čelnu poziciju u Cehu, a ostat će i član Skupštine Udruženja. Povući će se s mjesta u Upravnom odboru gdje će umjesto njega ispred Sekcije krojača biti predložen Damir Banovec. Konačnu odluku o tome donijet će Skupština na sjednici zakazanoj za 29. travnja u 17 sati. Skupštinari će također odlučiti tko će biti potpredsjednik Udruženja.

Članovi Ceha proizvodnog karaktera podržali su prijedloge Mirze Šabića i čestitali mu na novoj funkciji predsjednika OKZ-a.

O očekivanjima od sekcija govorio je Antun Trojnar. Najavio je kako će već nakon šest mjeseci zatražiti od rukovodstava da kažu što su napravili i ako je sekcija neaktivna što je razlog. Naveo je primjere sekcija koje su se istaknule aktivnostima, ali i one pomalo uspavane. Od rukovodstva sekcija, osobito od pročelnika i tajnika očekuje da budu aktivniji.

Na sastanku je dogovoreno da se o problemima sekcija čiji su predstavnici u Cehu proizvodnog karaktera dostave pisana izvješća koja će poslužiti kao osnova za daljnje aktivnosti.

Marijan Hudetz iz Sekcije knjigoveža, kartonažera i papirne konfekcije najavio je kako se Sekcija želi pridružiti Cehu tradicijskih i umjetničkih obrta. Naime, njihove djelatnosti najčešće su i prepoznate kao tradicijske.

Na proceduru prilikom promjene ceha podsjetio je Antun Trojnar. Udruženju se mora dostaviti pisano obrazloženje o kojemu odlučuje Upravni odbor, a potom i Skupština Udruženja. Napomenuo je i kako sekcije ne trebaju strahovati da zbog pripadnosti određenom cehu neće dobiti potpore namijenjene tradicijskim obrtima.

S obzirom na veliko zanimanje za Poduzetnički impuls i potpore obrtnicima dogovoreno se da se krajem svibnja ili u lipnju organizira još jedan sastanak na kojemu će obrtnici dobiti dodatna pojašnjenja o mogućnostima prijava na natječaje.

Ceh je prihvatio prijedlog Miljenka Vuka da se od tijela nadležnih za provedbu javnih poziva zatraži da i obrtnici koji obavljaju sami djelatnost također budu pogodni prijavitelji za potpore. Oni koji nemaju zaposlenih radnika sada su zakinuti u dobivanja potpora.

No Comments

Post A Comment