Mirza Šabić – predsjednik novoosnovanog Ceha proizvodnog karaktera - Udruženje obrtnika grada Zagreba
820
post-template-default,single,single-post,postid-820,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mirza Šabić – predsjednik novoosnovanog Ceha proizvodnog karaktera

U Udruženju obrtnika grada Zagreba osnovan je Ceh proizvodnog karaktera, jedan od pet cehova predviđenih novom organizacijom. Za predsjednika je izabran Mirza Šabić, a za potpredsjednika Josip Žuglić.

Izabrano je i Upravno tijelo ceha u kojemu će biti desetero obrtnika, po jedan iz svake sekcije. To su:

Mirza Šabić (Sekcija krojača) – predsjednik Ceha
Josip Žuglić (Sekcija metalaca) – potpredsjednik Ceha
Renato Bočak (Sekcija postolara) – član
Drago Dević (Sekcija staklara) – član
Dalibor Doko (Sekcija optičara) – član
Ivan Halužan (Sekcija stolara) – član
Marijan Hudetz (Sekcija knjigoveža, kartonažera i papirne konfekcije) – član
Alan Prežec (Sekcija mesara i Sekcija pekara) – član
Zlatko Tkalčević (Sekcija plastičara) – član
Miljenko Vuk (Sekcija kožne galanterije) – član
Ceh proizvodnog karaktera imat će četiri člana u Upravnom odboru Udruženja obrtnika grada Zagreba. Uz predsjednika Ceha Mirzu Šabića i potpredsjednika Josipa Žuglića u Upravnom odboru će biti i Miljenko Vuk te Renato Bočak.

Kao i četiri prethodne osnivačke skupštine ceha i ovu je vodio Vlado Crkvenac, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Nakon osnivanja cehova predviđenih Statutom slijedi održavanje Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba gdje će biti izabran predsjednik Udruženja. Predloženi kandidati – Antun Trojnar i Vlado Crkvenac – na sastanku Ceha podsjetili su kolege na svoje karijere u obrtništvu, komorskom sustavu i aktivnosti kojima su se bavili posljednjih godina.

No Comments

Post A Comment