Posjetili smo Plast Eurasia Istanbul 2014 - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1340
post-template-default,single,single-post,postid-1340,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Posjetili smo Plast Eurasia Istanbul 2014

Evo, i Sekcija plastičara, išla je na „svoj sajam“.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) poslala je našem pročelniku Zlatku Tkalčeviću obavijest o održavanju sajma plastike u Istanbulu – Plast Eurasia Istanbul 2014, od 4. do 7. prosinca.

To je već tradicionalni sajam koji se održava 24 godine na mjestu koje spaja moderni zapad i tradicionalni istok, u zemlji koju vezujemo uz serije što se upravo prikazuju na našim televizijskim programima (a pogotovo „Sulejman veličanstveni“!).

No, Turska o kojoj smo slušali i učili prije, više nije ista Turska. Utjecaj Zapada, približavanje Europi (želja za ulaskom u EU?!) učinila je tu zemlju kombinacijom starog i modernog.

Sve te kombinacije i različitosti imali smo priliku vidjeti i osjetiti prilikom posjeta sajmu na koji smo se uputili iz Udruženja obrtnika grada Zagreba. U Tursku je išlo nas nekoliko, “MP metaloplast“, „Sanader“ i „Europlast“ s ostalim predstavnicima obrta i tvrtki iz svih krajeva Hrvatske.

Sam put i organizaciju dolaska i boravka u Istanbulu, odlazaka i vraćanja na sajam izvrsno je posložila Gordana Pehnec Pavlović iz HGK-a te Lidija Popzlatanova, produžena ruka „Tuyapa“, organizatora sajmova za ovaj dio Europe. Zaslužni su, naravno, i domaćini koji su nam omogućili boravak u Istanbulu i posjet sajmu.

Sajam je bio vrlo solidno predstavljen tako da je svatko od nas koji smo ondje bili pronašao dio potrebnog ili zanimljivog sadržaja u vezi sa svojom proizvodnjom i radom.

Ljubaznost domaćina, lijepo prezentirani štandovi, gosti-izlagatelji iz cijelog svijeta (naravno, nezaobilazna Kina, Koreja, Njemačka pa do zasebno prezentirane zemlje Arapski Emirati) prikazali su novitete u proizvodnji plastičnih masa, proizvoda od plastike, gume, cijela postrojenja za proizvodnju PVC vrećica, kemikalija, senzora, robota, hidrauličnih sistema. Omogućili su nam i da pokušamo „rušiti“ cijene repromaterijala, strojeva i sl.

Čak i neobične dekoracije od cvijeća, nalik pogrebnim vijencima, nisu umanjile sve viđeno na sajmu!

Kako bi naš dolazak na ovaj sajam, odnosno u grad Istanbul bio ostvariv Udruženje obrtnika grada Zagreba svakome je od nas obrtnika-plastičara sufinanciralo trošak putovanja.

Zahvaljujemo se našem Udruženju na dodijeljenim sredstvima!

No Comments

Post A Comment