Diana Štimac Grzelj nova pročelnica Sekcije fotografa - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1152
post-template-default,single,single-post,postid-1152,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Diana Štimac Grzelj nova pročelnica Sekcije fotografa

Diana Štimac Grzelj nova je pročelnica Sekcije fotografa. Njezin zamjenik u četverogodišnjem mandatu bit će Vlado Badrov, a na dužnosti tajnika ostaje Predrag Gostimirović.

U Cehu uslužnih djelatnosti Sekciju fotografa predstavljat će Miljenko Glogović, a u Skupštini Jure Badrov.

Od aktivnosti koje se planiraju u 2015. godini dvije su posebno izdvojene – proslava 25 godina suradnje s Gradskim uredom za opću upravu na snimanju vjenčanja i tiskanje letka s 15 fotografskih radionica za fotografe snimatelje u matičnim uredima Grada Zagreba. Leci će biti veličine A5 formata, tiskani u 2.500 komada i stajat će 3.000 kuna.

Obilježavanje 25 godina suradnje s Gradskim uredom za opću upravu financijski je zahtjevnije. Namjerava se izraditi 40 zahvalnica za matičare i djelatnike ureda, prigodne plakete za Gradski ured, priznanja za tri čelne osobe te organizirati domjenak za 60 ljudi.

Za proslavu 25 godina suradnje od Udruženja obrtnika očekuje se 25.000 kuna, odnosno ukupno 28.000 kuna uključujući i letak.

Članovi Sekcije fotografa raspravljali su i o aktualnim pitanjima struke. Primijećeno je da građani koriste stare fotografije za dokumente kao što su putovnica ili osobna iskaznica. Zakon nalaže da fotografija ne smije biti starija 6 mjeseci pa fotografi nude Ministarstvu unutarnjih poslova označavanje s datumom.

Također, predložit će MUP-u uvođenje elektroničkog sustava isporuke po uzoru na slovenski gdje se fotografije za dokumente digitalno pohranjuju na server policije uz pomoć certifikata. Preuzimanje bi policijskim službenicima bilo jednostavnije, a građani bi pohranjene fotografije mogli koristiti za sve dokumente koje zatraže unutar 6 mjeseci.

No Comments

Post A Comment