Visoka stručna sprema nije nužna za rad u kemijskoj čistionici - Udruženje obrtnika grada Zagreba
618
post-template-default,single,single-post,postid-618,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Visoka stručna sprema nije nužna za rad u kemijskoj čistionici

Hrvatska obrtnička komora uspjela je promijeniti pravilnik Ministarstva zdravlja kojim se od radnika kemijskih čistionica zahtijevala visoka stručna sprema. Nakon niza konzultacija i javnih rasprava donijet je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima za obavljanje djelatnosti proizvodnje, stavljanja na tržište i korištenja opasnih kemikalija.

Izmjenama je postignuto da se obveza odnosi samo na određene kategorije kemikalija za koje treba imati osobu visoke stručne spreme (VSS) odgovarajuće struke. Time će zapravo sve ostati kao do sada tj. za Xn i Xi kemikalije neće trebati VSS djelatnik.

Iz Hrvatske obrtničke komore podsjećaju da vlasnici kemijskih čistionica seminarom i polaganjem odgovarajućeg ispita na Zavodu za toksikologiju kao i do sada zadovoljavaju propisane odredbe.

No Comments

Post A Comment