Predstavljeni rezultati ekološkog čišćenja vodom - Udruženje obrtnika grada Zagreba
622
post-template-default,single,single-post,postid-622,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Predstavljeni rezultati ekološkog čišćenja vodom

Sekcija kemijskih čistionica održala je sastanak na kojemu je razmatrana problematika fiskalizacije u prometu gotovinom. Računalni program koji je napravljen za potrebe članova sekcije funkcionira besprijekorno i omogućava fiskalizaciju na brz i kvalitetan način.

Članovi su također upoznati s novinama u Zakonu o obrtu te posljedicama smanjenog financiranja. Za Udruženje obrtnika grada Zagreba prihod od članarina bit će os 1. siječnja 2014. godine umanjen za čak 70 posto. Zbog toga rezovi se planiraju u svim stavkama, između ostaloga sufinanciranje sudjelovanja na sajmovima, ukidaju se naknade članovima Upravnog odbora, otvorena je i mogućnost za smanjen udio u sufinanciranju Obrtničkog učilišta itd.

Damir Juretić, predsjednik Sekcije kemijskih čistionica upoznao je članove i s izgradnjom Obrtničkog učilišta.

U nastavku sastanka predstavljene su mogućnosti stroja za kemijsko čišćenje vodom FALVO-NET. Prezentaciju ovog ekološki prihvatljivog uređaja koji ne koristi otrovni perklor etilen imao je distributer iz Italije, Zerjal Walter iz tvrtke Monika s.r.l. Stroj stoji 18.900 eura i donosi uštede uloženog materijala do 40 posto. Članovi sekcije na primjerima odjeće oprane vodom i kemijskim sredstvima mogli su se uvjeriti kako gotovo nema razlike, čak je odjeća oprana vodom mekša, s postojanijim bojama i ugodnijeg mirisa.

Kontakti Zerjal Waltera su e-mail: walter5551@hotmail.it, mob. 0038651827492 ili telefax 0039040228530.

No Comments

Post A Comment