Pripreme za fiskalizaciju i prijave na natječaje za potpore - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1452
post-template-default,single,single-post,postid-1452,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Pripreme za fiskalizaciju i prijave na natječaje za potpore

Koju fiskalnu blagajnu odabrati, kako izdati račun, treba li fiskalizirati i račune koji se ne naplaćuju gotovinski, mogu li softverska rješenja pratiti redoslijed računa čije će plaćanje biti preko transakcijskog računa… puno je pitanja na sastanku Sekcije staklara upućeno Damiru Židaniću, pročelniku Sekcije intelektualnih usluga i vlasniku knjigovodstvenog obrta Ines koji je govorio o fiskalizaciji u prometu gotovinom i novim zakonskim obvezama. Staklari koji imaju registriranu djelatnost trgovine s račune počinju fiskalizirati za nekoliko dana, 1. travnja pa im je sastanak poslužio kao jedna od posljednjih provjera jesu li se dobro pripremili.

Ostali, koji nemaju registriranu djelatnost trgovine do 1. srpnja imaju dovoljno vremena razriješiti sve nedoumice i pronaći odgovarajući softver i opremu za rad. Tek manji dio bogate ponude predstavljen je nekolicini članova sekcije. Predstavnik T – Hrvatskog Telekoma Tomislav Rožić istaknuo je prednosti mini fiskalne blagajne koju ova tvrtke nudi u najam obrtnicima, dok je Damir Židanić govorio o tome što nude Digitron i tvrtka Birokor. Više o ovim i drugim ponudama obrtnicima dostupno je na posebnoj stranici Udruženja obrtnika grada Zagreba: https://www.obrtnici-zagreb.hr/.

Aktualni natječaji za potpore grada Zagreba te Ministarstva poduzetništva i obrta također su bili jedna od tema o kojima se razgovaralo. Iako je natječaj Ministarstva nešto zahtjevniji istaknuta su pozitivna iskustva. Staklarski obrti su tradicijski pa su očekivanja nešto manja kada je riječ u učincima koje predloženi projekt može imati na zapošljavanje, efikasnost i drugo što se inače potiče.

Natječaj za potpore Grada Zagreba istječe krajem ožujka, dok se za Poduzetnički impuls projektni prijedlozi primaju do kraja listopada. Ipak ne treba čekati posljednji trenutak. Količina novca koji će se dodijeliti je ograničena a potpore se daju onim redoslijedom kako pristižu projekti. Na odgovor ne treba dugo čekati, tek 10-tak dana. Preporuka je pridržavati se svih uvjeta iz natječaja te svakako dostaviti najnoviju potvrdu da obrtnik nema apsolutno nikakvih poreznih dugovanja jer zbog nekoliko kuna duga projektni prijedlog može biti odbačen.

Informacije o poticajima, ali i drugim aktualnostima te linkove na aktualne natječaje staklari mogu pronaći na stranicama svoga Udruženja obrtnika grada Zagreba.

No Comments

Post A Comment