Drugi besplatni mamografski pregled za obrtnice u suradnji s NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4077
post-template-default,single,single-post,postid-4077,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Drugi besplatni mamografski pregled za obrtnice u suradnji s NZJZ „Dr. Andrija Štampar“

Udruženje obrtnika grada Zagreba u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organiziralo je drugi po redu besplatni mamografski pregled za svoje članice.

Rak dojke jedno je od najčešćih malignih oboljenja kod žena. Rano otkrivanje uvelike pospješuje mogućnost izlječenja. Čak 90 posto slučajeva otkrivenih u ranoj fazi bolesti na kraju imaju pozitivan ishod liječenja.

To su prepoznale i naše članice. Odaziv je bio jako velik i na drugi pregled. Oko 70-ak obrtnica kroz ovu akciju obavilo je ovaj važni zdravstveni pregled.

Vesni ovo nije prvi pregled. Od kada je napunila 50., svake godine redovito ide na preglede.

 

– Ja imam obiteljsku anamnezu i zato jako vodim računa o tome. Odazivam se pregledima u sklopu nacionalnog programa. Ovo mi je daleko zgodnije i brže nego ići u bolnicu na pregled. Ovdje se ne čeka dugo, a to mi je važno jer radim – rekla nam je obrtnica.

No Comments

Post A Comment