Interes za strukovne škole je velik, ali još uvijek nedostaje majstora
3079
post-template-default,single,single-post,postid-3079,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Interes za strukovne škole je velik, ali još uvijek nedostaje majstora

Izazovi s kojima se suočava obrazovanje za obrtnička zanimanja bit će tema konferencije „Novi horizonti: svijet obrtničkih zanimanja u tranziciji“. Konferencija će se održati 1. ožujka u 9,30 sati, u velikoj dvorani, Ilica 49, 10 000 Zagreb u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Konobari, kuhari, zidari, vodoinstalateri samo su neka od strukovnih zanimanja kojih najviše nedostaje na tržištu rada. Interes za upise u strukovna zanimanja bilježi kontinuiran rast, ali i dalje nedovoljan za zadovoljavanje potreba tržišta. Većina programa je popunjena već u ljetnom upisnom roku. U posljednjih pet godina u strukovna zanimanja po jedinstvenom modelu obrazovanja upisano je 20.000 učenika.

„Ovi pozitivni trendovi rezultat su rada Hrvatske obrtničke komore, područnih komora i udruženja.  Predstavljaju dobar temelj za daljnji rast, ali trebamo zajednički raditi kako bi rezultati bili još bolji, a kvaliteta učenja temeljenog na radu bila jedna od prepoznatljivih karakteristika ovog načina obrazovanja“, ističe predsjednik  Dalibor Kratohvil.

Na predavanjima i panelima predstavnici institucija, strukovnih agencija, znanstvene zajednice te samih obrtnika analizirat će što donosi reforma strukovnog obrazovanja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a dolazak je moguće potvrditi ovdje.

No Comments

Post A Comment