Članovi Udruženja u posjetu Toulouseu: Proveden je Job shadowing projekta The Ugly Side of Beauty - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2873
post-template-default,single,single-post,postid-2873,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Članovi Udruženja u posjetu Toulouseu: Proveden je Job shadowing projekta The Ugly Side of Beauty

U okviru prve aktivnosti projekta The Ugly Side of Beauty proveden je Job shadowing pod nazivom The Environmental Sustainability in VET (hrv. okolišna održivost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju).

Članovi Udruženja i stručne službe od 5. do 8. veljače bili su u francuskom gradu Toulouseu. Aktivnost je tematski bila usmjerena na ceh frizera i kozmetičara u kontekstu održivosti, zaštite okoliša i ekologije. Kroz organizirane aktivnosti sudionici Job shadowinga su upoznati s francuskim obrazovnim sustavom, strukovnim zanimanjima i kurikulumom – frizer i kozmetičar, različitim stupnjevima obrazovanja, mogućnostima napredovanja i vertikalnom prohodnosti u navedenim zanimanjima.

U sklopu ove aktivnosti bila su organizirana brojna izlaganja od strane francuskih domaćina (Lycee Helene Boucher) kroz koje su sudionici aktivnosti mogli pratiti način rada u francuskoj školi i na praktičnoj nastavi te upoznati u kojoj mjeri se strukovno obrazovanje bavi pitanjem okolišne održivosti, gospodarenjem otpada, primjenom prirodne/organske/bio kozmetike u izradi proizvoda i na koji način se navedene vještine prenose na učenike, ali ujedno i koliko se pažnje pridaje podizanju svijesti kod učenika o važnosti ovih tema. Kao dio aktivnosti bili su organizirani i posjeti frizerskim i kozmetičkim salonima te školama (Jacques Galés, Campus Jasmin Métiers de la Beauté) koji djeluju u okviru redovnog školskog obrazovnog sustava ili kao dio komorskog sustava. U organizaciji i pripremnim radnjama za provedbu aktivnosti sudjelovali su i partneri iz Udruženja Croatie-Occiatanie.

Kao rezultat aktivnosti sudionici će izraditi kratku komparativnu analizu strukovnog obrazovanja u Francuskoj i Hrvatskoj s navedenim razlikama u obrazovnim programima za sektor ljepote (kozmetičari i frizeri).

 

No Comments

Post A Comment