Znate li da postoji način da zauvijek sačuvate svoj vjenčani buket? Proces traje dva mjeseca i dosta je zahtjevan - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2818
post-template-default,single,single-post,postid-2818,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Znate li da postoji način da zauvijek sačuvate svoj vjenčani buket? Proces traje dva mjeseca i dosta je zahtjevan

U Areni Zagreb danas je otvoren 25. Sajam vjenčanja. Na prostoru površine od 5500 metra četvornih predstavit će se 200 izlagača. Riječ je o salonima vjenčanica, dizajnerima, zlatarima, cvjećarima, slastičarima, catering kućama, fotografima, dekoraterima, organizatorima vjenčanja te ostalim sudionicima važnima za organiziranje svadbene svečanosti.

– Mi smo sretni što su naši izlagaču uglavnom naši obrtnici i mali poduzetnici. Velika većina s nama je od prvog dana te doista smatram da je to veliki uspjeh ovog projekta. Ove godine očekujemo pet do sedam tisuća posjetitelja. Riječ je o ciljanoj publici, mladencima – rekla nam je Andrea Bolješić, voditeljica projekta Sajam vjenčanja Zagreb.

Ovakve manifestacije jako su važne obrtnicima i iz tog razloga Obrtnička komora Zagreb zakupila je izložbeni prostor za njih. Priliku da pokaže svoju liniju svečanih cipela i sandala iskoristio je Postolarski obrt Gloria.

– Drago mi je da imam priliku nastupiti ovdje i pokazati svoje proizvode. Ovo nam je odlična promocija jer ovdje dolazi naša ciljana publika. Mi dobivamo priliku da izađemo iz naši radiona i pokažemo da postojimo – istaknula je vlasnica obrta Svetlana Bursać.

Salon vjenčanica „Ljubav“ i ove godine predstavio je na Sajmu vjenčanja svoju novu liniju vjenčanica.

– Ove godine, mladenke idu za originalnošću i  profinjenošću vjenčanice u čemu se svakako pronalazimo. Satenske haljine ukrašene naborima ili ručno rađenim ružama su nam hit, kao i tilaste šljokičaste krinoline sa perlicama i kristalićima. Koju odabrati je ponekada teško, ali zato su tu naše stilistice koje rješavaju sve dvojbe – rekla nam je vlasnica obrta Irena Kani.

Na Sajmu mladenci mogu pronaći sve što im treba od luksuzno uređenih svadbenih paviljona, limuzina, nakita, odjeće, ali za oko nam je zapela usluga zagrebačkog obrta Lumalin. Riječ je o cvjetnim aranžmanima izrađenim u epoksidnoj smoli, odnosno dijelovima vjenčanih buketa. Riječ je o trajnom načinu čuvanja uspomene na najvažniji dan u životu svake mladenke.

– Bukete je važno donijeti nama čim prije poslije vjenčanja. Mi ga rastavimo, odrežemo glave i lišće te sve stavimo da se suši u silika pijesku mjesec dana. Nakon toga slijedi reparacija cvijeća i dogovoru s mladenkom ponovno aranžira. Dosta je zahtjevan posao jer morate lijepiti jednu po jednu laticu. Nakon toga se aranžman zalijeva smolom, a zatim slijedi brušenje i poliranje. Taj proces traje mjesec dana. Cijeli proces traje oko dva mjeseca – objasnila je vlasnica obrta Lucija Starčević.

No Comments

Post A Comment