Budući majstori u međunarodnom okruženju: Zagrebački učenici unaprjeđuju svoja stručna znanja i vještine u Portugalu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2709
post-template-default,single,single-post,postid-2709,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Budući majstori u međunarodnom okruženju: Zagrebački učenici unaprjeđuju svoja stručna znanja i vještine u Portugalu

U sklopu Erasmus+ projekta „Majstori u međunarodnom okruženju“ 25 učenika i tri nastavnika Obrtničke i industrijske graditeljske škole iz Zagreba nalaze se u Portugalu. Mladi keramičari, zidari, monteri suhe gradnje, autolakireri te instalateri grijanja i klimatizacije dobili su priliku unaprijediti svoja stručna znanja i vještine kroz praktičnu nastavu kod portugalskih poslodavaca. Oni će od svojih starijih kolega moći iz prve ruke doznati ponešto i o poduzetničkim vještinama, važnim za opstanak na izazovnom međunarodnom tržištu. Učenici će u Bragi boraviti do subote.

– Naši učenici su oduševljeni. Njihovi osmjesi najbolje govore sami za sebe. Možda su prije puta i bili malo napeti. Većina od njih prvi je puta letjela avionom. No, kad su došli i vidjeli što se od njih traži, više nije bio nikakvih problema. Po svim parametrima ne samo da su zadovoljili očekivanja, već su ih i premašili – rekao nam je ravnatelj Anto Vidović.

Doduše, u Portugal su poslani oni najbolji. Selekcijski proces bio je intenzivan i svaki od učenika morao je zadovoljiti više elemenata.

– Bilo je 15 elemenata koje su morali zadovoljiti. Opći uspjeh nije bio presudan, već njihovo zalaganje i trud uložen u dvije i pol godine školovanja. U izboru kandidata sudjelovala je pedagoška služba, razrednici i profesori. Važno je bilo i znanje engleskog jezika, kao i ponašanje na praktičnoj nastavi – objasnio je ravnatelj.

Prije odlaska u Portugal učenici su se aktivno pripremali pohađajući pripremne sate engleskoga jezika.

U sklopu ovog projekta, portugalsku Bragu posjetilo je i pet djelatnika ove škole. Cilj njihovog stručnog posjeta srednjim školama i institucijama bio je prijenos znanja i skupljanje iskustva na međunarodnoj razini.

Foto: oigs.hr

No Comments

Post A Comment