Mladenke lude za njihovim unikatnim korzetima, narudžbe dolaze iz cijele Hrvatske, Austrije pa čak i iz Irske - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2648
post-template-default,single,single-post,postid-2648,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Mladenke lude za njihovim unikatnim korzetima, narudžbe dolaze iz cijele Hrvatske, Austrije pa čak i iz Irske

Izrada vjenčanica, svečanih haljina te dodatne opreme posao je kojim se bavi ova diplomirana ekonomistica. Zavirili smo u unutrašnjost njezinog salona i zaronili u svijet vjenčane mode. Salon vjenčanica „Ljubav“ obiteljski je obrt koji traje već više od dva i pol desetljeća, a Irena Kani je druga generacija u svojoj obitelji koja se bavi ovim poslom.

Ratna događanja iz 90-ih godina prošlog stoljeća nisu mimoišla njezinu obitelj, koja je u turbulentnim događanjima izgubila sve i bila prisiljena sreću potražiti u Zagrebu. Upravo ovdje njezini su roditelji svoj hobi pretočili u uspješan posao.

– Kao i svaki početak, tako je i njihov bio izazovan. Podizanje obitelji, naše školovanje, stvaranje osnovnih životnih uvjeta i borba za pokretanje i uhodavanje privatnog posla u isto vrijeme, ne bi bilo moguće da nije bilo međusobne ljubavi i požrtvovnosti. Iz te prekrasne emocije, nastao je i naziv salona koji ove godine slavi veliku dvadeset i petu godišnjicu – otkrila nam je sugovornica.

„Preuzimanje obrta, polaganje majstorskog ispita i ulazak u svijet visoke vjenčane mode najbolji je potez kojeg sam mogla napraviti!“

Kao dijete nije maštala o tome da nastavi obiteljski posao, ali s vremenom je promijenila mišljenje i pronašla se u ovom poslu. Nije mogla odoljeti zovu obrta kojeg su pokrenuli njezini roditelji pa je položila majstorski ispit i uplovila u poduzetničke vode. Nakon što su roditelji otišli u mirovinu, preuzela je vođenje obrta, a u tome su joj dobro došla znanja stečena tijekom rada u korporativnom sektoru.

– Preuzimanje obrta, polaganje majstorskog ispita i ulazak u svijet visoke vjenčane mode najbolji je potez kojeg sam mogla napraviti. U današnjem tehnološkom svijetu, prepunog definicija i okvira, moje kolegice i ja smo stvorile svoju kreativnu oazu. Radimo ono što volimo i u tome uživamo. Redovno se educiramo i stvaramo svoje trendove i držimo do visokih kriterija. Najveća nagrada za naš posao su naše zadovoljne mladenke koje su nam svojim preporukama i najdraža reklama. Prepuna je lijepih priča i slika o obiteljima iz kojih su se sve kćerke udale u našim vjenčanicama, kao i njihove kume ali i djevojčicama koje su kao klencerice, u našim princeza haljinicama, nosile prstenje na vjenčanju našim mladenkama, koje i nakon puno godina pamte svoju haljinu i dolaze k nama po vjenčanicu – kaže nam Irena.

Za izradu jednog unikatnog korzeta potrebno je i do 120 radnih sati

Njihovi korzeti prošiveni Swarovski kristalima predstavljaju unikate i svojevrsna umjetnička djela zbog kojih u njihov salon dolaze mladenke i iz cijele zemlje, Austrije pa čak i iz Irske. Za izradu jednog takvog korzeta potrebno je i do 120 radnih sati. Ukrašavaju ih Swarovski i gorskim kristalićima, biserima, perlama, šljokicama raznih veličina. Na godišnjoj razini izrade desetke vjenčanica i svaka je različita. Zahvaljujući tome stekli su status proizvođača unikatnih vjenčanica i svečane odjeće.

– Mladenke su kao klijentice najsretnija i najzahtjevnija kategorija. Neke još od vrtićkih dana maštaju o svojoj savršenoj vjenčanici, a puno njih prati svjetske trendove, koje redovito šivamo po mjeri. Za izradu vjenčanica se koriste vrlo kvalitetni i profinjeni materijali od kojih su vjenčanice lagane i prikladne za naše rasplesane mladenke i cjelodnevna vjenčanja– objasnila je Irena.

„Volimo raditi iskorake i inovacije, sve se brzo mijenja i mladenke uvijek traže više i bolje.“

Mladenke najčešće iznajmljuju vjenčanice iz gotovih kolekcija. U salonu ih je u ponudi preko tri stotine. Godišnje kreiraju dvije kolekcije vjenčanica, a predstavljaju ih na specijaliziranim sajmovima vjenčanja. Upravo je spremna prva kolekcija za 2024. godinu, koju djelomično možete vidjeti na slikama.

– Kolekcija je vrlo romantična i bogata. U izradi smo koristili nove tehnike i nove materijale, te se nadamo da će se svidjeti mladenkama. Volimo raditi iskorake i inovacije jer kako u ostalim djelatnostima, tako i u vjenčanoj modi, sve se brzo mijenja i mladenke uvijek traže više i bolje. Pokazat ćemo raznolikost modela, od divnih satenskih sirena glatkih linija, raskošnih krinolina, prekrasnih ručno izrađenih ruža koje pokrivaju poprsje, velova s laticama…i još puno toga – pohvalila se naša sugovornica.

Ovaj salon može se pohvaliti i time da paze na one najugroženije u našem društvu, djecu bez roditeljske skrbi. Maturalna večer jedan je od najvažnijih dana u životu mladog čovjeka pa su odlučili poklanjati maturalne haljine djevojkama bez roditeljske skrbi.

S ponosom ističu kako su jedini predstavnici vjenčane mode na najdugovječnijoj modnoj manifestaciji u ovom dijelu Europe. Kako smo doznali, ove godine pripremaju posebnu Golden kolekciju za 89. izdanje Zlatne igle.

Pred ovim obiteljskim obrtom sjajna je budućnost jer njezino troje djece pripomaže majci u poslu, a najstarija kćer upisala je Tekstilno-tehnološki fakultet.

– Vrlo je kreativna, vrijedna i svojeglava. Neka samo prati svoje srce i odabrat će najbolje – zaključila je Irena.

No Comments

Post A Comment