U ovom poslu je već 30 godina: „Za frizere je važno da budu svoji, drugačiji. Morate stalno raditi na sebi i usavršavati se." - Udruženje obrtnika grada Zagreba
364
post-template-default,single,single-post,postid-364,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

U ovom poslu je već 30 godina: „Za frizere je važno da budu svoji, drugačiji. Morate stalno raditi na sebi i usavršavati se.”

Još kao mala znala je što želi biti kada odraste. Tome je zasigurno pridonijela činjenica da se i njezina majka bavi istim poslom. Dok je bila djevojčica voljela je svratiti u salon u kojem je radila njezina mama i promatrati što se tamo događa. U ovom poslu je već 30 godina i zahvaljujući njemu imala je puno prilika pokazati svoj talent i kreativnost te majstorsko umijeće.

– Prije tri, četiri godine frizeri su imali samostalni izlaz na Zlatnoj igli i bila je to dobra prilika da pokažemo svu svoju kreativnost. Dokazala sam da se i na muškoj glavi može napraviti nešto posebno i drugačije, futuristički. Proces izrade te frizure nije bio uopće jednostavan, tražio je i vrijeme i umijeće. No, rezultat je bio sjajan i popraćen je na društvenim mrežama. Za frizere je važno da budu svoji, drugačiji. Svi mi imamo svoju publiku i važno je uživati u onome što radimo – rekla je Višnja.

Odnos između frizera i korisnika izrazito je važan i mora biti zasnovan za međusobnom povjerenju. Frizerski saloni nisu samo mjesta gdje se ljudi samo šišaju, već i mjesta gdje se druže. Višnja kaže kako voli raditi s ljudima.

– Teme razgovora su uglavnom ležerne, a zna biti i puno smijeha. Kroz godine rada i druženja s ljudima, vi se nekako zbližite. S nekim svojim klijentima češće se viđam nego s familijom. Tu se rađaju velika prijateljstva i kumstva. Saloni su mjesta gdje se sastaju srodne duše – dodala je.

Od ovog zanata danas se može lijepo živjeti, ali su važna stalna usavršavanja. Zagrepčani ne žale izdvojiti novac za svoje frizure, a i cijene znanje i umješnost domaćih frizera.

– Posla uvijek ima. Ljudima nije teško platiti, ako za to dobiju kvalitetnu uslugu. Morate stalno raditi na sebi i usavršavati se. Na osnovu toga možete lakše kreirati višu cijenu od ostalih, ali je važno da iza nje stojite sa svojim radom te svojim vrhunskim umijećem i materijalima koje koristite. Moraš znati što želiš. Biti na višem nivou te ljudima ponuditi nešto drugačije i posebnije ili biti dio prosjeka – istaknula je frizerka.

Višnja je druga generacija frizera u obitelji. Majka joj je bila veliki uzor pri izboru kojim će putem krenuti u svome životu. Iako je zašla u sedmo desetljeće života i u mirovini je, Dragica i dalje radi u svojoj brijačnici na Maksimirskoj cesti.

– To vam je velika ljubav. Teško joj je otići iz tog posla u kojem ste vi u stalnoj komunikaciji s ljudima. Ovaj posao zna biti težak i naporan, ali kad nešto volite ništa vam nije teško – zaključila je Višnja.

No Comments

Post A Comment