Održan je prvi radni sastanak vezan uz provedbu europskog projekta „The Ugly side of Beauty“ - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2301
post-template-default,single,single-post,postid-2301,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Održan je prvi radni sastanak vezan uz provedbu europskog projekta „The Ugly side of Beauty“

U Udruženju obrtnika grada Zagreba održan je radni sastanak vezan uz provedbu europskog projekta „The Ugly side of Beauty“. Projekt je podijeljen u četiri segmenta, a aktivnosti će se provoditi u francuskom Toulouseu i Zagrebu.

Predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba u sklopu projekta posjetit će Strukovnu školu Lycee Helene Boucher u Toulouseu  i upoznati se sa sustavom strukovnog obrazovanja u Francuskoj, s naglaskom na teme vezane za ekologiju i zaštitu okoliša.

Nakon toga će Udruženje organizirati u Zagrebu organizirati dvije radionice na kojima će se informacije i primjeri dobre prakse prezentirati kozmetičarima i frizerima, koji provode praksu za učenike.

Šest predstavnika Ceha frizera i kozmetičara posjetit će nakon toga Strukovnu školu Lycee Helene Boucher u Toulouseu te sudjelovati u petodnevnom treningu. Riječ je o obrtnicima koji provode praktičnu obuku učenika. Trening će biti usmjeren na stjecanje praktičnih znanja, a neke od tema će biti i primjena održivih poslovnih rješenja, stvaranje ekoloških orijentiranih poduzeća, zeleni marketing…

Kao rezultat provedbe projekta trebala bi nastati „Zelena knjižica“ koja će sadržavati smjernice učenicima, pripravnicima i učiteljima u odnosu na pitanja zagađenja, opasnosti na radu i klimatskih promjena, a bit će dostavljena strukovnim školama u cijeloj zemlji.

Cilj projekta je podizanje svijesti o utjecaju kozmetičkih proizvoda na prirodu i smanjenje stvaranja kozmetičkog otpada u sektoru ljepote. Kroz njega se želi ojačati obrtnike mentore iz sektora ljepote i kozmetike u području održivosti, zelenih vještina i primjene održivih praksi za vrijeme naukovanja.

Udruženje  je u rujnu potpisalo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „The Ugly side of Beauty“. Vrijednost projekta iznosi 60 tisuća eura, a provodit će se od 1. rujna 2023. do 28. veljače 2025. godine u sklopu programa Erasmus+.

 

No Comments

Post A Comment