Udruženju obrtnika grada Zagreba odobren je europski projekt vrijedan 60 tisuća eura - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2296
post-template-default,single,single-post,postid-2296,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Udruženju obrtnika grada Zagreba odobren je europski projekt vrijedan 60 tisuća eura

Udruženje obrtnika grada Zagreba u rujnu je potpisalo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „The Ugly side of Beauty“ (2013-1-Hr01-KA210-VET0001672444). Vrijednost projekta iznosi 60 tisuća eura, a provodit će se od 1. rujna 2023. do 28. veljače 2025. godine u sklopu programa Erasmus+, okviru Ključne aktivnosti 2 Malo partnerstvo u području strukovnog obrazovanja.

Usmjeren je na stjecanje novih znanja u području zelenih vještina, pravilnom zbrinjavanju otpada koji nastaje za vrijeme provedbe praktične nastave, promicanju korištenja održivih resursa i materijala, prijenosu vještina i znanja o ekologiji, ekološkim proizvodima na članove sektora i na obrtnike koji provode naukovanje. Prijenos znanja, naučiti kako biti održiviji i proizvoditi manje otpada u svakodnevnom poslu, kao i prijenos tog znanja na sektor i buduće učenike frizere i kozmetičare bit će glavne aktivnosti ovog malog partnerstva.

Cilj projekta je podizanje svijesti o utjecaju kozmetičkih proizvoda na prirodu i smanjenje stvaranja kozmetičkog otpada u sektoru ljepote. Kroz njega se želi ojačati obrtnike mentore iz sektora ljepote i kozmetike u području održivosti, zelenih vještina i primjene održivih praksi za vrijeme naukovanja.

Provodit će se aktivnosti koje će biti usmjerene na upoznavanje inozemnih ustanova i institucija iz sektora kozmetike i ljepote te sadržajima koji su vezani uz obrazovanje iz područja ekologije i okolišna pitanja te prijenosa znanja s mentora u području strukovnog obrazovanja, odnosno mentora stručnih učitelja na naučnike, odnosno učenike strukovnih škola u sektoru kozmetike i ljepote. Također, projekt će obuhvatiti i specijalizirane treninge mentora frizera i kozmetičara, te izradu dokumenata i drugih materijala koji će služiti kao smjernice za unaprjeđenje provedbe naukovanja, odnosno stručne prakse, kao i znanja strukovnih nastavnika, mentora učitelja u RH.

Nositelj i koordinator projekta je Udruženje obrtnika grada Zagreba, a partneri Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih (www.obrtnicko-uciliste.hr), Lycee Helene Boucher (www.helene-boucher.midipyrenees.fr) i Croatie-Occitanie (www.croatie-occitanie.fr).

Projekt je sufinanciran novcem Europske unije.

Image by prostooleh on Freepik

No Comments

Post A Comment